Events in Zeeland

Zeeland quillt fast über vor Events. Vor allem im Sommer gibt es Festivals und andere Veranstaltungen im Überfluss. Fast jedes Dorf hat sein eigenes Popfestival, außerdem werden verschiedene Jazzfestivals und zahllose „Kunstrouten“ organisiert. Hinzu kommen Jahrmärkte, Fischerei- und Hafenfeste, Sportwettkämpfe und mehr. Genug, um einen Urlaub zu füllen. Auf dieser Seite finden Sie eine Übersicht über alle Events in Zeeland – vom größten bis zum kleinsten. Wenn Sie gezielt nach bestimmten Veranstaltungen suchen möchten, verfeinern Sie einfach den Suchauftrag (z.B. durch Suchen nach Datum, Insel oder Ort).

Concert at Sea Brouwersdam

Concert at Sea

De Zeeuwse band BLØF organiseerde in 2006 voor het eerst Concert at Sea. Een groot muziekfestival met veel Nederlandse artiesten en af en toe een bijzonder internationaal optreden. Het tweedaagse festival vindt plaats op de Brouwersdam, een unieke locatie waar je met de zee als achtergronddecor kunt genieten van fijne muziek. Het festival trekt jaarlijks zo’n 60.000 bezoekers en is daarmee een van de grotere festivals van Nederland.

Zeeland Nazomerfestival

Het Zeeland Nazomerfestival brengt van eind augustus tot begin september twee weken lang theater en dans op verrassende locaties verspreid over Zeeland. Denk aan een opera in een korenveld of een toneelstuk op een verlaten scheepswerf. Het festivalhart in de Abdij van Middelburg toont een keuze uit bestaand aanbod van podiumkunsten en heel veel muziek.

Film by the Sea

De tweede vrijdag van september start Film by the Sea. Een tiendaags festival in Vlissingen (met satellietfestival in Terneuzen),  waarbij film en literatuur centraal staan. De belangrijkste films zijn de twaalf boekverfilmingen uit de competitie. In totaal beleven er zo’n 150 verschillende films hun Nederlandse première, waaronder veel films die voor een eenmalige vertoning naar Nederland worden gehaald.