Duiklocatie: Gemaal Dreischor (4)

Deel deze pagina: Tell a friend

Dreischor (Schouwen-Duiveland)

Beschreibung

Dreischor gemaal is bij de meeste duikers in Nederland als duikstek een begrip. Veel aspirant-duikers hebben hier wellicht hun eerste ervaring opgedaan met het duiken in Zeeland. Als je boven op de dijk staat, kan je het gedeelte van het gemaal dat boven het water uitsteekt al mooi afgetekend zien liggen, maar het gedeelte dat onderwater ligt is pas echt interessant. Wanneer het zicht goed is en zonnestralen door het water heen dringen, is er tussen de buizen van het gemaal een prachtig schouwspel: elk stukje van de constructie is namelijk uitbundig begroeid.

Download brochures en richtlijnen

Lokatie adres

Zuid Langeweg Dreischor

Environment

4000 meter
  • Öffentlicher Parkplatz (kostenlos)
  • bei/an einem See
Dolphins Dive Center Brouwershaven
Hotel Restaurant de Ring van Dreischor

Characteristics

Beschreibung

20 m
50 m

De grote verticale pijlers zijn begroeid met allerlei sponzen, wieren en anemoontjes en vooral aan de onderzijde van de horizontale buizen zitten veel doorschijnende zakpijpen. Daar tussendoor vind je botervisjes en af en toe een zeedonderpad.

Bedingungen

Het kan gebeuren dat het gemaal plotseling in bedrijf wordt gesteld als je daar aan het duiken bent. Dit merk je meteen omdat het zicht bij het gemaal dan meteen zeer slecht wordt en aan de wervelingen in het water. Je kunt dan beter uit de buurt van het gemaal blijven. Zorg dat je niet in betond vaarwater terecht komt, en laat de netten van de vissers met rust als je deze tegenkomt. Het gaat hier om vrije visgronden.

• Grevelingenmeer
  • Tauchen
  • Schnorcheln
Binnengewässer