Actief buiten

Beleef Zeeland buiten

Trek er op uit in Zeeland. Verken de provincie te voet, fiets of paard. Waai uit op het strand, struin door pittoreske dorpjes of ga heerlijk watersporten. Van de duinen van Goeree tot het Zwin in Zeeuws-Vlaanderen barst Zeeland van de leuke belevenissen en attracties. Leef je uit in Zeeland.

Maak en deel je eigen routes

Wie wandelt of fietst ziet, voelt ruikt, hoort en proeft veel meer! Een mooie manier om LAND IN ZEE! te ontdekken is door een fiets- of wandelroute te volgen. Met ons nieuwe Routeplatform stel je zelf, thuis bijvoorbeeld, je route samen. Op de fiets-of wandellokatie aangekomen roep je hem weer op en kun je van start. Vergeet je niet om je route met je Facebookvrienden te delen?

Ontdek ons Routeplatform

Mountainbiken

Mountainbiken en fietsen

Voor fietsers en mountainbikers zijn er speciale routes aangelegd. Veel van de fietsroutes zijn goed te combineren met een overtocht met een fietspontje. Zo doe je gelijk meerdere eilanden aan. Mountainbikeroutes bestaan deels uit onverharde paden, zodat de modder regelmatig in het rond spat.

Meer over fietsen in Zeeland

Meer over mountainbiken in Zeeland

Wandelen Cletemspolder Groede

Wandelen

Bijna de hele provincie is dooraderd met een wandelroutenetwerk. Dankzij dit netwerk kun je heel makkelijk je eigen route en afstand bepalen. De routes zijn zo aangelegd dat ze langs de mooiste stukjes Zeeland komen en vaak over speciaal aangelegde onverharde paadjes gaan. Wandelen was nog nooit zo leuk!

Meer over wandelen in Zeeland

De Zeeuwse duinen ontdekken

Ontdektips

(Bijna) alle verschillende landschapstypes van Zeeland in één middag zien? Dat kan!

  1. In de landschapstuin van Terra Maris, waar deze op 2,5 ha. nagebootst zijn.
  2. Natuurgebied het Zwin ligt voor het grootste deel op Belgisch grondgebied. Op de paden in het duingebied kun je heerlijk wandelen, en daarna is een pauze bij een strandpaviljoen, met zicht op het Zwin, een aanrader!
  3. Zand, wind en water. Een meer typisch Zeeuws natuurgebied dan Neeltje Jans is er niet. Ga er lekker uitwaaien onder het gekrijs van de zeemeeuwen.

Onder en boven water

Onder water hebben met name Nationaal Park de Oosterschelde en de Grevelingen een uniek dierenleven. Brokkelsterren, sepia's, mosselen, garnalen, oesters, anemonen, krabben en kreeften. Dit rijke zeebanket trekt ook grotere waterdieren aan. In Zeeland kun je dan ook zeehonden en bruinvissen zien.

Zeilen Veere

Watersport

Van zeilen tot waterskiën en van waterjumpen tot wakeboarden, het kan allemaal in Zeeland. Langs de hele kust vind je surfscholen waar je surf- of kiteles kunt nemen. En heb je er al eens aan gedacht om stand up paddling te gaan doen? Een complete workout voor je hele lijf!

Ontdek de watersportmogelijkheden van Zeeland

Paardrijden

Paardrijden

Verken de Zeeuwse eilanden te paard. Over het strand rijden is altijd prachtig. Even de voeten wassen in zee en dan in galop het water laten opspatten. Er zijn in Zeeland meerdere ruiterroutes die gebruik maken van het knooppuntensysteem. Je tocht gaat vaak over speciaal aangelegde ruiterpaadjes. Er is altijd wel een manege in buurt, waar je een paard kunt huren.

Overzicht Zeeuwse ruiterroutes

Zoek een manege in de buurt

Koop je routes online

Boekje met fiets- en wandelroutes

Proef thuis alvast de sfeer en bereid je route door Zeeland optimaal voor; de bloesemroute in de lente, strandwandelingen of een rit langs bunkers. Het aanbod in de webshop is groot.

Naar de webshop

Zo zie je Zeeland pas!

De ZeelandPas helpt je Zeeland ontdekken. Met deze pas krijg je geweldige voordelen bij attracties, horeca en andere beleve- nissen. Met de ZeelandPas zie je méér van Zeeland.

Meer over de ZeelandPas

Natuurorganisaties in Zeeland