HomeHome
Visit
Blogs
De zeehondjes van A seal
zeehonden

De zeehondjes van A Seal

Geschreven door: Miranda de Moor

Miranda de Moor woont samen met haar man Michael en dochter Lizzy op het eiland Goeree-Overflakkee. Als het aan haar ligt is dit eiland zeker een ritje waard tijdens je verblijf in Zeeland. Waarom? Daarvoor neemt ze ons mee tijdens een bezoek aan de zeehondjes van A seal in Stellendam en vertelt alles over hun verblijf hier. Lees gauw verder!

Zeehondenopvang in Stellendam

Via het vissersdorp Stellendam, reden we naar A Seal Zeehondenopvang in Stellendam. Een mooie route, want onderweg is het al een prachtig gezicht om al die vissersschepen in de haven te zien liggen. Aangekomen in Stellendam stond gastvrouw Anka Beyer ons op te wachten om vervolgens met liefde te vertellen over ‘haar’ zeehondjes. Het is zo mooi om te zien hoe de zeehondjes liefdevol worden verzorgd! Een rondleiding is absoluut de moeite waard. 
Zeehondje

Volg een rondleiding

Tijdens de rondleiding wordt er veel verteld over deze vrolijke diertjes. Hoe de zeehondjes verzorgd worden, maar ook hoe ze in het wild leven. Als de kleintjes zijn geboren, zitten zij vaak met hun moeders op zeebanken. Soms vluchten moeders bij onvoorziene omstandigheden het water in, waardoor de kleine zeehondjes hun moeder kwijtraken. Als ze gevonden worden, worden ze naar A Seal gebracht. Hier worden ze verzorgd tot ze sterk genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen. Ook zieke en verzwakte zeehondjes worden binnen gebracht om weer aan te sterken.
Zeehonden

Verschillen tussen zeehonden

Via een film laten ze zien hoe zeehondjes in ongeveer 3 maanden weer worden klaargemaakt om terug te gaan naar de zee. Het gaat hierbij om grijze en gewone zeehonden. Anka kan je deze verschillen haarfijn uitleggen. En na de rondleiding weet ook jij de verschillen tussen deze soorten zo op te noemen.

Op de site www.aseal.nl kun je zien waar en wanneer er zeehondjes uitgezet worden. Een bezoek aan A Seal is heel leerzaam en leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Kortom een bezoek aan A Seal is zéker een ritje waard. Wil je zelf zeehonden gaan spotten? Lees dan hier meer over zeehonden spotten in Zeeland

Meer blogs lezen?

Kunst spotten op straat, vermaak in de Zeeuwse steden, op pad met het Zeeuwse wildlife of de natuur in duiken. In Zeeland is van alles te beleven. Wil jij je laten inspireren om jouw bezoek aan Zeeland nóg mooier te maken? In onze blogs lees je hoe Zeelandfans hun verblijf in Zeeland beleven. Je vindt ze op onze blogpagina!