Domburg

Domburg, heilzame zeebadplaats

Het stadje Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust. In het begin van de 20e eeuw kwamen er veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. Piet Mondriaan en Jan Toorop zijn de bekendste.

Het centrum kent veel gezellige terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Deze winkels zijn het gehele jaar 7 dagen per week open. Het mooiste uitzicht over Domburg, strand, zee en omgeving krijg je vanaf de Hoge Hil. Vanuit het dorp loop je links de duinen op om de hoge Hil te bereiken.

Cultuur en erfgoed

Domburg heeft een aantal bijzondere gebouwen die een bezoek meer dan waard zijn! Dit zijn o.a. het stadhuis (1567), Villa Carmen Silva (1885), het badpaviljoen (1837) en de N.H. Kerk uit 1250. 

Cultuur & Erfgoed Domburg

Strandplezier

Zon, zee en strandplezier! Het strand van Domburg loopt van strandovergang 48 tot aan overgang 62. Parkeren is mogelijk op de aangegeven parkeerplaatsen als je de badplaats binnenkomt.

Stranden Domburg

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of strandpaviljoen. Smul van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!

Culinair Domburg

Dr Mezger

Een prominent medicus, die al vroeg de potentie van Domburg zag, is Dr. Johan Mezger (1838-1909). Deze internationaal bekende arts wordt beschouwd als de grondlegger van de fysiotherapie. In die tijd kwamen patiënten, veelal vooraanstaande lieden, naar Domburg om het heilzame effect van het zeewater te ondergaan en zich door Dr. Mezger te laten behandelen. Zijn naam wordt in Domburg nog steeds in ere gehouden. Er is een Dr. Mezgerwandeling en er is een straat naar hem vernoemd.

Golfen

Het weidse Zeeuwse land leent zich uitstekend voor een mooie, vlakke golfbaan. Je vindt dan ook door de hele provincie driving ranges en golfbanen. De bijzonderste golfbaan van Zeeland ligt zonder twijfel in Domburg in de duinen. Niks vlak, overal uitdagende heuveltjes en de rough is hier ook echt rough. 

VVV Domburg

Je bent van harte welkom in ons VVV-kantoor in Domburg. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres: Schuitvlotstraat 32 | Tel. +31 (0)118-583484 | domburg@vvvzeeland.nl

Gratis Wifi

In Domburg wordt er door de Provincie Zeeland, gemeente Veere en Ondernemers Badplaats Domburg (OBD) gratis wifi aangeboden. Zonder kosten en code kun je op straat gratis internetten. 

Meer info