Zoutelande

Van oudsher is Zoutelande een boerendorp. Landbouw en de daaraan gekoppelde activiteiten was de belangrijkste economische activiteit. Dit karakter veranderde geleidelijk maar zeker door de toenemende vraag naar strandrecreatie sinds ongeveer midden 19e eeuw. Toen ontdekten kunstenaars als Toorop en Mondriaan Zoutelande. Nu is het een gezellige familiebadplaats; dit deel van Walcheren heeft stranden op het zuiden en heeft de meeste zonuren van Nederland per jaar. Door de ligging wordt het ook wel de Zeeuwse Riviéra genoemd.

Dagje uit

Breng een bezoek aan het Bunkermuseum. Gevestigd in twee resterende bunkers. Het Witte Schip heeft een midgetgolfbaan met 18-holes. Zoutelande heeft daarnaast twee rijksmonumenten: de Catharinakerk en de Zoutelandse Molen. Zeker een bezoek waard! Ook de Willibrordusput moet je gezien hebben. Een heerlijke wandeling kun je door het bos Salsa Terra maken. 

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of aan het strand bij een strandpaviljoen. Smul van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!

Culinair Zoutelande

Strandplezier

Zon, zee en strandplezier! Het strand van Zoutelande loopt van strandovergang 11 tot aan overgang 23. Parkeren is mogelijk op de aangegeven parkeerplaatsen als je de badplaats binnenkomt.

Stranden Zoutelande

Fietsen en wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met Zoutelande. Kies bijvoorbeeld voor de fietsroute ‘Lekker Zuivel’. Echt boerderij-ijs, heerlijke kaas en boerderijyoughurt maken deze route een ware 'melkweg'. Of kies de wandelroute 'De hoogste duinen op'. Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!

Webshop

VVV Zoutelande

Je bent van harte welkom in ons VVV-kantoor in Zoutelande. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Variërend van toeristische informatiebrochure tot praktische kaart van de streek. Ook voor heerlijke streekproducten en originele souvenirs ben je aan het juiste adres: Bosweg 2 | Tel. +31 (0)118-561818 | zoutelande@vvvzeeland.nl

Zie ze vliegen

Door de opwaartse luchtstromen bij de Zeeuwse duinen kun je er perfect paravliegen. Dit is toegestaan bij duinovergang 10 (Vossehol) bij Zoutelande. Hier bevinden zich één van de hoogste duinen van Nederland (30 tot 45 meter) en daarom is er een officiële KNVvL vliegplaats gecreëerd. 

Vliegtijden
1 september tot 15 juni: overdag toegestaan. 
15 juni tot 31 augustus: na 18.00 uur tot zonsondergang 

Je moet minimaal in bezit zijn van een brevet voor zelfstandig piloot, KNVvL brevet 2. Voor buitenlanders geldt een vergelijkbaar vliegbrevet. Schermvliegers alleen met pas toegestaan, verkrijgbaar bij de contactpersoon (Jan Dekker, 06-22393345).