Cadzand, heilzame stijlvolle zeebadplaats

Cadzand-Bad: zon, zee en strandplezier! Bij eb wandel je zo van het strand, langs natuurgebied het Zwin, naar Knokke toe. Een attractie op zich is het zoeken naar de miljoenen jaar oude haaientanden, bijvoorbeeld in de Zwingeul. Bij elke omwoeling van het zand komen er naar boven, al moet je wel wat geduld hebben.

Heilzame zeebadplaats Cadzand

Heilzame zeebadplaats

Een verblijf dicht bij zee betekent niet alleen genieten van een mooi decor. Het draagt wezenlijk bij aan je gezondheid. Dat is niet zomaar een veronderstelling, maar officieel. Cadzand-Bad mag sinds kort het predicaat Heilzame Zeebadplaats dragen. Een badplaats krijgt deze onderscheiding alleen als het zeewater, het klimaat en de bodemproducten heilzaam zijn verklaard.

Heilzame Zeebadplaats

Badcultuur Cadzand

Badcultuur

Cadzand-Bad heeft een lange badcultuur. Deze ontstond al in 1866 met de bouw van het Badhuis. In hetzelfde jaar verscheen de eerste badkar aan de kust van Cadzand-Bad. Deze werd in Knokke gehuurd. Voor zowel dames als heren was er de mogelijkheid badkostuums te huren, waarna de dames met paard en kar naar de zee werden gebracht. Kuren, het baden in zee, werd populair. De ervaring leerde dat het zeewater ook daadwerkelijk bleek te helpen tegen allerlei kwaaltjes.

Heilzame Zeebadplaats

Culinair Cadzand

Culinaire verwennerij

Zeeland is een rijk en gezond land als het om eten gaat. Dat kan ook bijna niet anders met zoveel streekproducten. Mosselen, oesters, kreeft, lamsoren, zeekraal. Teveel om op te noemen. Smul van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. Cadzand behoort tot de Zwinregio. En dat is wereldwijd de regio met de hoogste dichtheid aan Michelin-sterren. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. En vaak ook uit eigen moestuin.

Culinair Cadzand

Landschap Cadzand

Landschap

Het landschap rond Cadzand is getekend door de eeuwenlange strijd tegen de zee en tussen mensen onderling. De schorren en slikken, kaden en dijken zijn sporen van dit rijke verleden. Het voormalig Eiland van Cadzand is één van de oudste polderlandschappen van Europa en nog altijd herkenbaar. Dat ervaar je het beste als je het landschap te voet of op de fiets verkent via de oude dijken die deel uitmaken van routestructuren. Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!

Cadzand, Middeleeuws ringdorp

Iets landinwaarts ligt Cadzand-Dorp. Een nog goed herkenbaar middeleeuws ringdorp met in het midden de gotische Mariakerk uit het begin van de 14e eeuw. De kerk en de popperige oude huizen rondom zijn bepalend voor het dorpsbeeld. Bij het binnen rijden pronkt de in 1977 gerestaureerde molen 'Nooitgedacht'. Deze kun je ook bezichtigen.

Strand Cadzand

Strand

Het strand is een grote trekker van Cadzand-Bad. Het biedt je rust en ruimte als je dat wilt en voor diegene die lekker bezig willen zijn is er ook ruimte en gelegenheid. Je kunt het inrichten zoals je zelf wilt. Lekker lui in de zon liggen of langs het strand wandelen. Cadzand-bad is een heilzame zeebadplaats. Het zilte zeewater, het getij, de luchtstromen en het zonlicht dragen bij aan je gezondheid.

Stranden Cadzand