Smaakvol Sluis

Ontdek in het uiterste zuidwesten van Nederland, vlak aan de Belgische grens, een uniek stukje Nederland: Sluis. Sluis staat bekend als een gemoedelijk en sfeervol winkelstadje. Deze oude vestingstad heeft een rijke historie en een Bourgondische sfeer. Het rijke verleden in combinatie met de vele winkels, restaurants en cafés zorgen voor een enorme aantrekkingskracht. De keus is enorm. De winkels en horeca zijn er zeven dagen per week open, dus ook op zon- en feestdagen. Op vrijdag is het marktdag. Jaarlijks bezoeken zo’n 5 miljoen mensen Sluis.

Belfort Sluis

Zeker zien!

In Sluis valt genoeg te zien, ontdekken en beleven! Van een vestingwandeling  tot Bourgondisch winkelen op zondag. En wat dacht je een overdekt speelparadijs of een heuse struisvogelboerderij? Maar mis ook zeker de bruisende avondmarkten in juli en augustus niet! AttractiesCultuurNatuurWinkels

Marktkraam Sluis

Culinaire verwennerij

Geniet van een heerlijk trappistenbiertje op een gezellig terras of smul van één van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant… Altijd al eens bij een sterrenrestaurant willen eten? Of een culinaire wandeling willen maken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!

Mountainbike Sluis

Fietsen & Wandelen

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met Napoleon, historische vestingwallen en verrassende dorpjes.  En waar je ook gaat, de kust en het water zijn nooit ver weg! Neem snel een kijkje in onze webshop en koop die leuke route vandaag nog!

Johan van Dale Sluis

Ontdek meer met een gids erbij!

Van april t/m september laat een deskundige gids het rijke verleden en bruisende heden van Sluis zien. Naast een kennismaking met Napoleon, klokkenist Jantje van Sluis en Prins Maurits ontdek je oude stadspoorten, prachtige vestingwallen en het enige Belfort van Nederland. Meer informatie: VVV Sluis, tel. +31 (0)117-461700 of sluis@vvvzeeland.nl

Pomp Sint Anna ter Muiden

Kleinste stadje

Een aangenaam contrast met het levendige Sluis is Sint Anna ter Muiden. Het is een klein, schilderachtig dorpje, dat ooit stadsrechten heeft gehad. De huisjes zijn gegroepeerd rond een driehoekig pleintje met in het midden een karakteristieke dorpspomp uit 1789. Het relatief grote stadhuis verraadt echter dat dit plaatsje, ouder dan Sluis, andere tijden heeft gekend. Meer weten over Sint Anna ter Muiden? Koop dan de VVV-wandelroute ‘Tussen Sluis en Sint Anna ter Muiden’.

VVV

VVV Sluis

Je bent van harte welkom in ons VVV-inspiratiepunt in Sluis. Al je toeristische boodschappen kun je hier in één keer doen. Voor heerlijke streekproducten, originele souvenirs of een praktische kaart van de streek ben je bij ons aan het juiste adres: Groote Markt 1 |
Tel. +31 (0)117-461700 | sluis@vvvzeeland.nl

Het verhaal van Sluis

Het enige Nederlandse stadhuis met een belfort, een Vlaamse klokkentoren, staat in Sluis. En in dit oorspronkelijk 14de-eeuwse gebouw bevindt zich de oudste klokkenist van ons land: Jantje van Sluis. Dit houten beeld, mogelijk gemaakt door ene Jacob van Hu(u)se, dat in 1424 in een van de boogvensters werd geplaatst, is een zogenoemde 'hannekin', een 'Johannetje'. Deze mechanische 'clochemans' zorgen ervoor dat elk héél en half uur de voorslag van de stadsklok weerklinkt.

Lees meer op ZeeuwseAnkers.nl