Fruits des Mer

Recept van Marijn Faasse

Chefkok Marijn Faasse maakt deze week plateau fruits des Mer: verwennerij van Zeeuwse schelp- en schaaldieren.
"Hét gerecht als je aan Zeeland denkt is toch wel een plateau fruits des mer. Met dit gerecht kun je heel de avond gezellige tafelen. Genieten van het beste uit het Zeeuwse nat!''

INGREDIËNTEN

  • Oosterschelde kreeft (500 gr.)Mosselen (100gr.)
  • Schelpen zoals mesheften, vongole, kokkels, ali kruiken(van alles 100gr.)
  • Hollandse garnaaltjes (liefst ongepelde Stellendamse garnaaltjes) 100gr.
  • Oesters, kies zelf welk soort en het aantal
  • Witte wijn
  • knoflook
  • verse tomaat in blokjes
  • kruidenboter
  • oude kaas
  • vers gemalen peper
  • citroen
  • cocktailsaus
  • grote schaal
  • oestermes
  • kreeftenhaak
  • en natuurlijk mag een heerlijke fles witte wijn ook niet ontbreken, heerlijk bij dit plateau is een fles Chablis of een droge mousserende witte wijn (champagne)

BEREIDING

  1. Kook in court bouillon de kreeft 7 min, snij deze na het koken vlak voor het serveren door de helft (bij de kop beginnen)
  2. Steek de oesters open, bestrijk de helft van de oesters met kruidenboter en doe hier wat oude kaas over. Leg deze oesters in de oven tot de kaas gesmolten is
  3. Zet een wokpan op het vuur en bak hier de knoflook en tomaatjes in, blus af met witte wijn en doe hier de schelpen en mosselen in. Met vers gemalen peper
  4. Als de schelpen en mosselen open zijn kunt u deze afgieten en op de schaal leggen.
  5. Leg alles op de schaal en de kreeft bovenop.

Tip
Ga naar een gespecialiseerde visboer