Over Zeeland

Brede, goed toegankelijke en schone zandstranden. Gezellig levendig volop sportieve mogelijkheden of juist helemaal verlaten zodat je alleen het ruisen van de branding hoort. Lekker voor je strandhuisje een boek lezen in de voorjaarszon, luxe loungen bij een beachclub wanneer de zon ondergaat, in de golven duiken tot je buiten adem bent of door de najaarsstormen van je sokken geblazen worden. Strand en zee zijn in Zeeland het hele jaar door goed!

Oosterscheldekering

Deltawerken

Na de Watersnood van 1953 werd besloten de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust beter te beveiligen door middel van de Deltawerken. De dammen met als technisch hoogtepunt de Oosterscheldekering, zorgden naast extra bescherming ook voor een betere bereikbaarheid van de Zeeuwse eilanden. En door de aanleg ontstonden prachtige nieuwe recreatiegebieden waar je heerlijk kunt watersporten, zonnen, wandelen of fietsen.

Meer over de Deltawerken

Zeeuws duinlandschap

Zeeuwse natuur

Nationaal Park de Oosterschelde, het grootste zoutwatermeer van West-Europa: De Grevelingen, bloemendijkjes op Zuid-Beveland, Het Zwin, Het Verdronken land van Saeftinghe, Boswachterij Westerschouwen, Oranjezon, Neeltje Jans. Polders, dijken, stranden, duinen, zee, poelen, bossen, kreken, rivieren, meren, slikken, eilanden, schorren... Ongelooflijk dat er zoveel prachtige natuur in één provincie past!

Ontdek de Zeeuwse natuur

Raadhuis van Tholen

Duik in de geschiedenis van Zeeland

De Zeeuwse geschiedenis is getekend door het water. Niet alleen de strijd tegen het water heeft de Zeeuwse volksaard gevormd. Zeeuwen hebben zich ook door water weten te verrijken. Met name in de zeventiende en achttiende eeuw kwam Zeeland door handel overzee tot bloei.

Meer over de Zeeuwse historie

Sjeesen rijden op folkloristische dagen

Erfgoed

Zeeuwen zijn traditioneel ingesteld en zijn trots op hun erfgoed. In klederdracht zie je ze bijna niet meer lopen, maar wel dragen veel Zeeuwen een Zeeuwse knop en de folkloristische sport ringrijden is nog steeds immens populair.

Verdiep je in het Zeeuwse erfgoed

Kunst kijken in Zeeland

Cultuur

Festivals, beeldhouwwerken, schilderijen, een voormalige kunstenaarskolonie, een beschilderde graansilo… Zeeland barst van de kunst. Laat je inspireren door Zeeland!

Meer over cultureel Zeeland