Evenementen

Van tradities zoals Straorieën tot grote festivals waar je helemaal uit je dak kunt gaan. Zeeland kent een paar heel erg leuke evenementen waar je je prima kunt vermaken.

Concert at Sea
Twee dagen in juni verandert de Brouwersdam in een groot festivalterrein voor Concert at Sea. Het festival is opgezet door de populaire Zeeuwse band BLØF. Zij zorgen er elk jaar voor dat er veel muzikale vrienden optreden. Je kunt er dus naar veel Nederlandse bands kijken en luisteren. Soms is er ook een buitenlandse band van formaat te gast.

Straorieën
Tijdens Strao, op Schouwen-Duiveland, worden de voeten van de paarden uit het dorp gewassen. Strao vindt in het vroege voorjaar (februari t/m maart) plaats. Let bij Strao vooral op hoe mooi de paarden versierd zijn. Je kunt Straorieën bekijken in Burgh-Haamstede, Ellemeet, Noordwelle, Renesse, Scharendijke en Serooskerke.

Waar komt Strao vandaan?
Straorieën stamt uit de Germaanse tijd. Door het wassen van de voeten van de paarden werden geesten verdreven. Voordat de paardenstoet terugkeerde naar het dorp, reden ze eerst nog een paar rondjes rond het dorp om ook het dorp veilig te stellen tegen geesten.

Kustmarathon
Tijdens het eerste weekend van oktober vindt de mooiste (en zwaarste) marathon van Nederland plaats. De marathon gaat over de stranden bij Burgh-Haamstede, over de Stormvloedkering, duinen en strand naar de finish in Zoutelande. De marathon is er zowel voor hardlopers, wandelaars en mountainbikers. De inschrijving start elk jaar op 1 januari. Wees er snel bij, want vooral de wandelmarathon zit snel vol.

Dance
Eén zaterdag in juli verandert Middelburg in een dancawalhalla. Alle grote namen uit de Nederlandse Dancescene treden aan op City of Dance. Het feest begint in het centrum

en is daar voor iedereen toegankelijk. ’s Avonds verplaatst de party zich naar een besloten locatie voor betalende festivalbezoekers en uiteindelijk kun je tot de kleine uurtjes dansen op de vetste beats tijdens de afterparty.