Dagje uit in Zeeland

Deltapark Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans

Bij Neeltje Jans komen natuur, cultuur en techniek samen. In het attractiepark, op het voormalige werkeiland van de Stormvloedkering, vind je informatie over de Deltawerken en de Oosterscheldekering. Je kunt er ook een wandeling in een pijler maken. Maar het biedt ook alles voor een ontspannen dagje uit. Kinderen kunnen bijvoorbeeld spelen op de waterspeelplaats of genieten van een zeehondenshow.

Meer over Deltapark Neeltje Jans

Waterjump Brouwersdam

Water Jump

In hét watersportgebied van Zeeland: de Brouwersdam vind je de Water Jump. De naam zegt het al, je springt in het water. Maar dan wel heel spectaculair vanaf een acht meter hoge helling. Dat kan liggend, maar je kunt ook met ski’s, een board of BMX de helling af. Spectaculair!

Waag een sprong vanaf de waterjump

Zeeuws Museum Middelburg

Musea

Je komt er meer te weten over de rijke Zeeuwse geschiedenis en maakt er kennis met het Zeeuwse erfgoed (klederdracht). Alles over de strijd tegen het water, maar ook over de welvaart die het water Zeeland heeft gebracht (handel en visserij). Leerzaam, verrassend en leuk!

Ontdek de Zeeuwse geschiedenis in de musea

Lange Jan Middelburg

Mini Mundi

Walcheren in het klein zie je in Mini Mundi. Van de bekende gebouwen zoals de Lange Jan en de kerk van Veere tot de veerboten en het platteland inclusief koeien en schapen. Het is allemaal prachtig nagebouwd. Voor de kinderen zijn er in dit park reusachtig leuke attracties

Ontdek hoe klein Walcheren kan zijn in Mini Mundi

Vlindertuin Berkenhof

Dieren uitje 

In Zeeland vind je geen grote dierentuin, maar wel kleinschalige zoos waar je de mooiste dieren kunt zien. Utropia in Middelburg is een tropische tuin vol exotische vogels, die je ook mag voeren. In Berkenhof’s Tropical Zoo in Kwadendamme loop je ’s zomers in de kas tussen de prachtige exotische vlinders. Het gehele jaar door kun je er reptielen en exotische vogels zien.

Natuurexcursie in het Zwin

Natuurlijk op pad

Schuim de stranden van het Zwin af op zoek naar oude haaientanden of ga mee met een stevige modder- laarzenwandeling door het Verdronken Land van Saeftinghe. Ontdek de unieke natuur van de Zeeuwse duinen of huur een jacht en verken de zee en andere Zeeuwse wateren in je eigen tempo. De natuur in Zeeland biedt eindeloos veel mogelijkheden.

Natuurexcursies in Zeeland