Eten & Drinken

Fruits de Mer

Visrestaurants

Een hele dag die zilte lucht inademen doet je verlangen naar eten uit de zee. Dat treft. Zeeland kent een groot aantal visrestaurants waar je de heerlijkste schol, tong, kabeljauw en poon krijgt geserveerd. En wat dacht je van een goed gevulde vissoep? Zalig!

Sergio Herman

Sterrenrestaurants

De Zeeuwse chefs werken veel met lokale producten: oesters, Oosterscheldekreeft en zeekraal. En dat doen ze goed, want Zeeland heeft, met name in Zeeuws-Vlaanderen, veel restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Daarnaast zijn er ook een aantal Zeeuwse restaurants met een bib gourmand (een aanbeveling van de Michelingids). Voor culinaire hoogstandjes zit je in Zeeland dus goed. 

Mosselen

Mosselrestaurants

Het zwarte goud eet je direct uit de pan. Overal in Zeeland kun je mosselen eten wanneer de R in de maand zit. Maar een aantal restaurants, met name in mosseldorpen Yerseke en Philippine, is echt gespecialiseerd in mosselen. Daar vind je mosselen terug in bijna het gehele menu.

Strandpaviljoen Puur Groede

Strandpaviljoens 

Dineren met het geluid van de zee op de achtergrond. Heerlijk genieten van een visspies of een pannetje mosselen, na een lange dag op het strand. Je vindt strand- en dijkpaviljoens langs de gehele Zeeuwse kust. Dineren met uitzicht op de Noordzee of de Scheldes… bij zo’n uitzicht smaakt alles extra goed!

Uit eten met kinderen

Uit eten met de kinderen

Genieten doe je het liefst gezellig met z’n allen. Je vindt in Zeeland veel kindvriendelijke restaurants, waar je ook heerlijk kunt eten. Vaak met een speelhoek en speciale kindermenu’s. Een aantal restaurants hoort bij een attractie, zoals een indoorspeeltuin. Hier kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt, terwijl pa, ma, opa en oma nog even natafelen.