Natuur & excursies

De Zeeuwse natuurgebieden zoals de Kwade Hoek, Prunje, Westerschouwen, Oosterschelde, Oranjezon, het Zwin en het Verdronken Land van Saeftinghe zijn prachtig om te verkennen. Met een gids zie je vele malen meer dan wat je zelf zou hebben gevonden. Een goede reden om je aan te sluiten bij een natuurexcursie.

Rondvaart

Het water op

Een aantal van de mooiste stukken Zeeland liggen in het water. Met een excursie per boot doe je de eilandjes in het Veerse Meer aan of je gaat zeehonden en zeemeeuwen spotten op de Westerschelde. Ideaal met kinderen die nog niet zo ver kunnen lopen.

Overzicht vaartochten in Zeeland

Kindertocht

Speurtochten, strandjutten en andere spannende tochten voor kinderen

Een boerderijspeurtocht of een rondje strandjutten waarbij je de mooiste strandschatten vindt. Een aantal natuurexcursies is speciaal gericht op kinderen. Terra Maris, Scaldis Naturalis en het Arsenaal organiseren regelmatig dergelijke spannende natuurexpedities. Daarnaast zijn er ook tochten vanuit Staatsbosbeheer en natuurmonumenten speciaal op kinderen en jongeren gericht. Je kunt op Westerschouwen zelfs op pad met een echte boswachter

Zeehonden spotten

Dieren spotten

Wij vinden het wel leuk om dieren te zien, maar de dieren zelf zijn vaak een beetje schuw. Daarom vinden veel dierenexcursies (reeën kijken bijvoorbeeld) plaats rond de schemering. Maar er zijn ook vogelexcursies waarbij je overdag achter een scherm schuilt en alle dieren dus perfect kunt zien in hun habitat. Of het nu gaat om boomkikkers, vlinders, vleermuizen, zeehonden of bruinvissen, je kunt ze allemaal tegenkomen tijdens een natuurexcursie in Zeeland.