Baudenkmal

Beursgebouw

Het in Hollandse-renaissancestijl opgetrokken Beursgebouw dateert uit 1635. In dat jaar werd de oorspronkelijke beurs (uit 1540) ingrijpend verbouwd. Tot 1880 had dit pand een open galerij. De gemeente verkocht het in 1881 aan een particulier, die het in 1886 weer doorverkocht aan de Vereniging Eigen Hulp. Deze vereniging maakte er een winkel van.

In 1923 kocht de gemeente het gebouw weer aan, waarna het in 1927 werd geschonken aan de Vereniging Hendrick de Keyser. Dit, onder de voorwaarde dat het gerestaureerd zou worden. Dat gebeurde; in 1928 kwam de restauratie gereed. Na een brand in 1933 werd het wederom ingrijpend gerestaureerd. De wapens aan weerszijden van het middenraam zijn die van Zeeland en van Vlissingen.

Eigenschaften:

Mehr wie das

Nieuw- en Sint Joosland

Vredesmonument op begraafplaats

• gebäude
  • nieuw- en sint joosland
Ritthem

Fort Rammekens