Programmpunkt

Historisch Museum de Bevelanden

Het Historisch Museum de Bevelanden is gevestigd in een groot oud gebouw wat ooit een klooster en daarna een weeshuis was en kan beschouwd worden als de schatkamer van het culturele erfgoed van Noord- en Zuid-Beveland. Het uitgebreide museum toont op verschillende verdiepingen zorgvuldig hoe de Bevelanden waren en zijn. De exposities zijn eigentijds, maar wel steeds met respect voor de tradities. Er is aandacht voor de verdediging van stad en land, georganiseerd in burgerwachten en schutterijen. Ook het water is een belangrijk thema. Verder besteedt het museum veel aandacht aan streekdracht en textiel.

Er is een eigen café en winkel en ook kinderen worden natuurlijk niet vergeten. Voor hen zijn er diverse speurtochten aanwezig en ook is het mogelijk om een verjaardagsfeestje te houden in het museum.

Eigenschaften:

Mehr wie das

Ouddorp

Stand Up Paddle voor groepen

• ouddorp
Veere

Warm welkom aan de haven van Veere

• veere
Dreischor