Historische markt Veere

3 JUL BIS ZUM 4 SEP

Op deze markt vindt u geen moderne apparaten, maar nostalgische huishoudelijke artikelen. Antiek en brocanterie, sieraden, fossielen en stenen, houten speelgoed, ouderwets snoepgoed. Natuurlijk ook veel streekproducten. Op de marktdagen zijn er demonstraties van allerlei oude ambachten.

Programma:

3 juli: Touwslager
10 juli: Schapen scheren
17 juli: Hoefijzers smeden
24 juli: Show Walchers Costuum
31 juli: Scharensliep
7 augustus: Hoefijzer smeden
14 augustus: Scharensliep
21 augustus: Touwslager
28 augustus: Show Walchers Costuum
4 september: Schapen scheren

Locatie: Markt en Kaai

Veere is een stad met een rijk verleden. Daarover is veel terug te vinden in de diverse musea. Ieder jaar komen de oude tijden tot leven. Wekelijks wordt de klederdracht uit vroeger tijden gedragen. U kunt diverse historische figuren tegenkomen zoals een monnik, zwerver of omroeper en kinderen en volwassenen in (historisch) Walchers kostuum. Marktmeester Chris Koole heet dit jaar voor zijn tweede seizoen alle bezoekers gastvrij welkom.

Stichting Het Walcherse Costuum, die zich inzet voor het behoud van de authentieke Walcherse kleding en sieraden en het Zeeuwse erfgoed, is ook met een stand aanwezig.

Op wisselende plaatsen laat een draaiorgel zijn klanken horen en voor de kinderen is er een ouderwetse draaimolen.

Info: www.historischemarktveere.nl

Eigenschaften: