Mühle

Molen Nieuwvliet

De beltmolen van Nieuwvliet is een naamloze korenmolen uit 1850 aan de molenweg in Nieuwvliet. Het is een ronde stenen grondzeiler met een vlucht van 23,80 meter. Tegenwoordig wordt er door vrijwillige molenaars gemalen en kun je hier verse biologische volkoren tarwemeel en spelt kopen.

De molen van Nieuwvliet is een naamloze stenen grondzeiler die gebouwd is in 1850 door Charel Cappon en die zich bevindt aan de Molenweg. Het is een beltmolen die tot 1954 als korenmolen in gebruik is geweest. In 1959 is de molen leeggehaald en is er tegenover een elektrisch aangedreven maalbedrijf begonnen dat echter in 1965 ophield te bestaan.

Van 1979-1980 werd de molen gerestaureerd en in 1980 werd ze opnieuw in gebruik genomen. Nu wordt het koren door vrijwillige molenaars gemalen. In de molen wordt biologisch volkoren tarwemeel en spelt verkocht.

Meer over deze molen lees je op www.molendatabase.nl

Eigenschaften:

Mehr wie das