Wanderroute

Ommetje Ellewoutsdijk: Zeêuwse Riempjesroute

De Zeêuwse Riempjesroute is een ommetje van 2.5 km rondom Ellewoutsdijk. Onderweg kun je 13 gedichten lezen, deze ‘riempjes’ zijn geschreven in Zeeuws dialect. De dichters hebben zich laten inspireren door de plaats waar het gedichtje staat…

Ellewoutsdijk ligt op de meest zuidelijke punt van Zuid-Beveland. Je passeert het kerkje van ‘Ellesdiek’ en de mooie natuur van het Zuidschor. Op de zeedijk ligt een oud fort dat is ingericht als informatiecentrum over de Westerschelde, een mooie tussenstop!

Voor dit ommetje zijn historische ‘kerkepaden’ weer in ere hersteld. De route is bewegwijzerd door middel van groene bordjes met een rode pijl. Langs de route staan verschillende informatiepanelen over de geschiedenis van het landschap.

Deze route is ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Eigenschaften: