Wanderroute

Ommetje Ritthem

Het Ommetje Ritthem is vol contrasten. Je wandelt over onverharde paden, dwars door het boerenland. Even later sta je bovenop de zeedijk waar grote zeeschepen op een steenworp afstand voorbij varen.

Half verscholen in de dijk ligt Fort Zoutman, een verdedigingswerk uit de Franse Tijd. Ook wandel je tussen de knotwilgen van de Louwerse’s Wegeling. Dit is één van de mooist bewaard gebleven wegelingen op Walcheren!

Voor dit ommetje is het historische ‘meulpad’ weer in ere hersteld. De route is bewegwijzerd door middel van groene bordjes met een rode pijl. Langs de route staan verschillende informatiepanelen over de geschiedenis van het landschap.

Deze route is ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Eigenschaften:

Mehr wie das

Westenschouwen, Burgsluis, Serooskerke, Zierikzee, Ouwerkerk, Bruinisse, Anna Jacobapolder, Sint Philipsland, Sint Annaland, Stavenisse, Scherpenisse, Yerseke, Wemeldinge, Kats, Colijnsplaat, Wissenkerke

Oosterscheldepad SP15

• westenschouwen