Event

Expositie Sandra van der Meulen

1 UNTIL 24 JUN

Eind april start de bijzondere tentoonstelling van Sandra van der Meulen. Al geruime tijd is haar werk op regelmatige basis te zien tijdens de maandelijkse kunstroutes in Middelburg maar nooit was er een overzicht in deze samenstelling en in een ambiance als de Raadskelder te zien.

De tentoonstelling van Sandra van der Meulen heeft als titel “Signs of Life”. Het gehele werk van Sandra draagt deze titel, ieder werk maakt deel uit van dezelfde serie en krijgt geen afzonderlijke titel. Het leven gaat door en dit zijn de tekens van de tocht onderweg. Sandra van der Meulen woont en werkt in Middelburg. Zij is de dochter van een Nederlandse vader en een Chinese moeder en heeft een deel van haar leven doorgebracht in Hong Kong. Haar zeevarende vader bracht regelmatig Japanse voorwerpen mee waardoor Sandra al vroeg in aanraking kwam met oosterse kunst. Deze oosterse invloed is nog steeds terug te vinden in haar werk. Het betekenis van leegte als onderdeel van het kunstwerk, de aandacht voor de schoonheid van het imperfecte, wabi-sabi, is van wezenlijke betekenis in het werk van Sandra van der Meulen. Zij zoekt naar balans, naar evenwicht tussen gelaagdheid en leegte, tussen vrijheid en controle, meer en minder. Voor Sandra van der Meulen is niet het eindresultaat het uiteindelijke doel maar de weg erheen. Het is een zoektocht naar het geven van uitdrukking aan denkbeelden en ideeën, de bewustwording van de processen die het leven bepalen. Kijkend naar het werk dat getoond zal worden in de Raadskelder zijn we getuige van een deel van deze tocht. Ook beeldend kunstenaars spreken een taal, de taal van beelden, beeldtaal. De taal van Sandra van der Meulen vertelt ons haar verhaal.

Deze beeldtaal komt tot stand middels vele technieken, collage- en druktechnieken, gecombineerd met veel verschillende materialen zoals rijstpapier inkt potlood, kaasdoek, touwtjes, enkele draadjes getrokken uit geweven materiaal. De taal van Sandra bevat ook soms letters en teksten, afhankelijk van de functie in het proces om te komen tot een wezenlijk en betekenisvol beeld.

 

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 28 april a.s. door Lia Hector, galeriehoudster van Galerie T in Middelburg. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door het combo Jazzspecs van Coert Schelfhout en zijn vrienden.

 

Tentoonstelling Sandra van der Meulen

Raadskelder, Museum Het Belfort, Groote Markt 1, Sluis

Opening: 28 april, 14.30 uur door Lia Hector

Muzikale begeleiding Jazzspecs

Duur van de tentoonstelling 26 april t/m 24 juni

Openingstijden t/m 31 mei : woensdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur,

Openingstijden vanaf 01 juni: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur,

                                                   zondag van 13.00 tot 16.30 uur.

Tijdens de opening is de toegang tot de Raadskelder gratis, andere dagen is de tentoonstelling onderdeel van het museum en betaald u de toegangsprijs voor het Belfort. www.belfortsluis.nl

 

Info:

Elsje van Ree, 06-53167505, [email protected]

VVV Sluis, 0117-461700

Read more from 5.50
Features:

More like this