Craft

Kaasboerderij Schellach

Kaasboerderij Schellach is een boerderij met akkerbouw, melkveehouderij, kaasmakerij en winkel vlakbij Middelburg met vooral heel veel lekkere kazen en andere streek- en zuivelproducten. Je mag altijd zelf een kijkje nemen op Kaasboerderij Schellach. Vanaf het bezoekersplatform in de koeienstal vind je onze ruim tachtig melkkoeien, en je mag de kalfjes in de naastgelegen stal vrijuit knuffelen en aaien. Om 17.30 uur het melken van de koeien bijwonen.

Melkveehouderij en kaasmaken zijn de belangrijkste takken op het bedrijf. In de kaasmakerij wordt 6 dagen per week 1800L melk verwerkt tot 180kg heerlijke boerenkaas. De helft van de grond, zo'n 40 hectare, is in gebruik als grasland. Daar lopen de koeien en het jongvee in de zomer buiten, en wordt het gras gemaaid en om in de winter te voeren. Op 0,5 ha worden aardappelen geteeld. De verschillende rassen Frieslander, Bintje en Bildstar of Redstar vind je allemaal n de winkel.

Je kunt van dichtbij meemaken hoe ambachtelijke kaas en zuivel worden gemaakt. Kom voor een rondleiding zeker eens langs. Zin in iets lekkers? Koop dan wat lekkere hapjes in de boerderijwinkel. Hét adres voor echte boerenkaas en streekproducten. 

Read more from 0.00
€ 2.50
DISCOUNT
Features:

More like this

Yerseke
FREE DEAL

Oesterij

  • craft
  • day out
  • yerseke