Nieuwe recreatieve routes geopend bij Nieuwvliet

Opening Nieuwvliet webdinsdag 05 april 2016

Maandag 4 april hebben Peter Ploegaert (wethouder Gemeente Sluis) en Carla Schönknecht (gedeputeerde Provincie Zeeland) nieuwe routes rondom Nieuwvliet geopend. In opdracht van de Gemeente Sluis heeft Routebureau VVV Zeeland een ommetje, een hardloop- en trimroute en een beleefpad (Knokkertpad) gerealiseerd. Daarnaast is er een bestaand ruiterpad toegankelijker gemaakt. In het kader van het project Nieuwvliet Actief zijn deze recreatieve routes bedacht en gerealiseerd. Deze zijn verzameld in een gratis routeboekje.

Actief op pad
Het routeboekje ‘’Actief op pad rond Nieuwvliet’’ is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij ondernemers in Nieuwvliet en de VVV-inspiratiepunten in Breskens, Cadzand en Sluis.
Tevens staat er een mobiel inspiratieplatform live: oppadinnieuwvliet.nl. Via dit platform kan men online, (maar ook via een mobiel) route-informatie en achtergronden vinden.

Ommetje van Nieuwvliet
Een route in Nieuwvliet en directe omgeving van 7,3 kilometer met als thema het landschap en de historie van het dorp. Onderweg zie je o.a. dijken, polders, de hoogtepunten van het dorp en bunkers uit WOII.

Knokkertpad Erasmusbos
In het Erasmusbos is een belevingspad voor kinderen aangelegd: het Knokkertpad. Er zijn meerdere robuuste speeltoestellen in het bos geplaatst. Ook zijn er langs het hele pad uitdagende vragen en opdrachten voor kinderen.

Hardloop en Trimroute Nieuwvliet
Iets ten noorden van Nieuwvliet is een knooppuntenroute aangelegd voor trimmers en hardlopers met onderweg outdoorfitnesstoestellen. Er ligt in totaal bijna 17,5 kilometer aan paden en de lopers kunnen zelf bepalen hoeveel kilometer ze daarvan meepakken.

Mountainbiken
De bestaande MTB-Route Grensstreek zal worden doorgetrokken tot de Boerenhoeve bij Nieuwvliet en dit is nu ook al een MTB-startpunt. Er zijn faciliteiten aanwezig voor fietsen en rijders. Zo is er een werkplaats en een spoelinstallatie voor je fiets. En kan men zelfs gebruik maken van een douchegelegenheid.

Paardrijden
Het ruiterpad door de Verdronken Zwarte Polder is voorzien van nieuwe bebording zodat ruiters makkelijker hun weg vinden. 


Het project Nieuwvliet Actief is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van Op-Zuid. Daarnaast is er intensief samengewerkt met Staatsbosbeheer, Waterschap Scheldestromen, Provincie Zeeland, Economische Impuls Zeeland, Ondernemersvereniging en Dorpsraad Nieuwvliet, Zeeuws Landschap en Landschapsbeheer Zeeland.

« Terug