Nederland kampeerland!

Nederland Kampeerlandvrijdag 12 augustus 2016

Kampeerdichtheid hoogst in Zeeland
Nederlanders brengen bijna de helft van alle kampeervakanties door in eigen land (2,6 miljoen in 2015). Populaire kampeerplekken zijn de kust, watersportgebieden en bos en heide landschappen. De meeste overnachtingen brengen Nederlanders door op kampeerterreinen in Gelderland (bijna 3 miljoen in 2015). Zeeland noteert de hoogste kampeerdichtheid, met 775 overnachtingen per vierkante kilometer in 2015. Groningen is de minst populaire kampeerprovincie in Nederland.

Met de caravan naar Frankrijk
Voor meer dan de helft van de kampeervakanties vertrekken Nederlanders naar het buitenland (2,8 miljoen in 2015). Frankrijk is de populairste kampeerbestemming over de grens. Jaarlijks nemen we meer dan een miljoen vakanties voor onze rekening op Franse campings. De meeste campinggasten overnachten in caravans. 1 op de 10 meerpersoonshuishoudens in Nederland bezit een caravan: ons land is met ruim 455.000 geregistreerde caravans (boven 750 kg) caravanland nummer 1 in de wereld.

Luxe ‘glamper’ of basic ‘bamper’?
Kampeerders die geen tent willen opzetten gaan ‘glampen’. Dit is het kamperen in luxe tenten, stacaravans of bungalows die bij aankomst op de camping al gereed staan. Sinds enkele jaren lopen veel vakantiegangers warm voor zo’n comfortabele kampeervakantie. Zogenaamde ‘bampers’ gaan juist back to basic, zij trekken van plek naar plek met een compacte uitrusting en lichtgewicht trekkerstenten. Deze kampeerders zijn duidelijk minder gesteld op luxe en kiezen bewust voor natuur en avontuur.

Bekijk hieronder de kampeer-infographic

Infographic kamperen

Bron: Beslist.nl

« Terug