Oostkapelle is het schoonste strand van Nederland

Schoonste strand

Oostkapelle, gemeente Veere, mag zich een jaar lang het schoonste strand van ons land noemen en troeft daarmee nipt de Zeeuwse badplaatsen Groede en Westkapelle af.

Net als in voorgaande jaren worden de Zeeuwse stranden erg positief beoordeeld. Het geheim: “Kwaliteit! De gemeente Veere werkt intensief samen met Stichting Strandexploitatie Veere. Deze organisatie werkt met gemotiveerde en enthousiaste medewerkers die zich het hele jaar bezig houden met het strandbeheer en bewaking" aldus burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere.

"Daarnaast zien we dat goed voorbeeld goed doet volgen. Schone stranden hebben een positief effect op het gedrag van de badgasten. Het publiek is dan eerder geneigd om afval te deponeren daar waar het hoort, in de vuilnisbak. En daar hebben we er heel veel van langs onze kust. Het is een fantastische beloning om weer de eerste prijs te krijgen voor één van onze stranden” aldus de trotse burgervader.

TOP 10

  1. Oostkapelle
  2. Groede
  3. Westkapelle
  4. Noord-Beveland
  5. Ouddorp (Goeree-Overflakkee)
  6. Breskens
  7. Heemskerk (Noord-Holland)
  8. 's-Gravenzande (Zuid-Holland)
  9. Domburg
  10. Cadzand

RECORDAANTAL STRANDSTEMMEN

Dit jaar is er een recordaantal publieksstemmen uitgebracht. Maar liefst 18.000 mensen stemden op hun favoriete schone strand, 1.500 meer dan afgelopen jaar. Meer betrokkenheid en slimme samenwerkingen tussen gemeenten, strandtenthouders en badgasten zorgt dat de stranden en strandopgangen zwerfafvalvrij blijven. Er valt nog wat te verbeteren, maar de Nederlandse stranden behoren tot de schoonste van Europa.

Bron: NederlandSchoon

« Terug