Verdronken Land van Saeftinghe

Het Verdronken Land van Saeftinghe is één van de belangrijkste en grootste schorgebieden van Nederland. En een geweldige belevenis. Saeftinghe is bijzonder door zijn uitgestrektheid. En zijn natuur. Het geeft een beeld van het Zeeuwse oerland. Een land van slikken, platen en schorren. Doorsneden met geulen.

De plantengroei op het schor weerspiegelt de invloed van het brakke water. Eb en vloed. In het oosten is de invloed van zoet water groot. Daar zijn verschillende rietvelden. In Saeftinghe zie je veel vogels. Zo broeden er duizenden kustvogels. Saeftinghe is een belangrijke pleisterplaats. Voor veel doortrekkende en overwinterende vogels.

Natuurlijk, een tocht door Het Verdronken Land van Saeftinghe is best pittig. Maar het is ook een onvergetelijke ervaring! Ongeveer 3 uur lang loodst een ervaren gids je door het gebied. Over slik en schor. Vaak dwars door een van de honderden geulen. Die iedere vloed weer vol lopen. Springen, lopen, glibberen. Buiten adem. Maar gegarandeerd heel veel plezier.