Deltawerken

Zeeland werd in de nacht van 31 januari getroffen door een Watersnoodramp. De combinatie van springvloed en een noordwester storm op de Noordzee hadden fatale gevolgen. Walcheren bleef goeddeels gevrijwaard van overstromingen. Een dergelijke ramp moest in de toekomst voorkomen worden. Daarom werden vanaf 1958 de Deltawerken uitgevoerd.

Het plan voorzag onder andere in het afsluiten van grote zeegaten. Waaronder de Oosterschelde en het Veerse Gat. Deze laatste zeearm werd in 1961. Met de Veerse Gatdam. Zo ontstond het Veerse Meer. Een brakwater meer. De Oosterscheldekering werd in 1986 voltooid.

De dam zelf is inmiddels een stevige duinenrij. Alleen op de fiets ziet je nog dat het een dam is. Met aan beide zijden water. Zo opgenomen in het landschap. Het gebied rondom de Veerse Dam is voor veel mensen een favoriete recreatieplek. Voor watersport, wandelen en fietsen. Of gewoon om lekker te luieren! Aan de zeekant is een prachtig strand. Door de sterke wind kun je op sommige plekken kitesurfen.