Beiaardconcerten

5 AUGUSTUS

Beiaardconcerten Stadhuistoren Zierikzee 2017

Binnenplaats Stadhuismuseum (Het museumcafé is open)

Toegang gratis

• 8 juli    Liesbeth Janssen, stadsbeiaardier van Antwerpen
  • 22 juli  Janno den Engelsman, stadsbeiaardier van Zierikzee  en Bianca Jonkers, dwarsfluit. Muziek van Zeeuwse Componisten
  • 5 augustus  Wim Ruitenbeek, beiaardier van het “glazen carillon” in  Vleuten.
  • 19 augustus Poppentheater Irene Laros  uit Oud Vossemeer en stadsbeiaardier van Zierikzee Janno den Engelsman “Het verhaal van Zierikzee”.  We verbeelden verschillende belangrijke periodes van de stad Zierikzee. Thema’s: de bloei, torenhoge ambities en rampspoed (letterlijk, de val), watersnood en het stoppen van het water. We laveren tussen optimisme, schrik en spanning en spelen met de geestdrift die ook ooit de bloei heeft geïnitieerd alsmede de Babylonische ambitie om tot in de hemel de reiken (de dikke toren) en het eeuwenoude gevecht tegen het water. 3 x ongeveer 10 minuten figuurtheater (onder begeleiding van de beiaard) met tussen de aktes door 5 minuten carillon solo/thema.

Kijk voor meer informatie op: http://www.stadhuismuseum.nl/activiteiten/.

Kenmerken:

Meer zoals deze