Bijzondere gebouwen Domburg

Stadhuis
Het stadhuis van Domburg is in 1567 gebouwd. Sinds Domburg deel geworden is van gemeente Veere, word het niet meer gebruikt als overheidsgebouw. Opvallend is dat de klok op het halve uur het aantal uren en op het hele uur één keer slaat.

Badpaviljoen
Het eerste badpaviljoen is in 1837 gebouwd, dat toen dienst deed als koffie- en badhuis. In 1889 is het gebouw vervangen door een groter pand met luxere ruimtes en voorzieningen. Vanaf de jaren ’70 raakte het gebouw in verval. In 2001 is er met behulp van subsidie begonnen met de restauratie van het pand. Op 11 juni 2008 is het badpaviljoen heropend door toenmalig minister-president J.P. Balkenende. Tegenwoordig zijn er appartementen en een restaurant in het pand gevestigd.

Villa Carmen Silva
Een van de bekendste zomerhuizen in Domburg is Villa Carmen Silva. De Duitse eau-de-cologne-magnaat Aldenbrück von Brühl bouwde het in 1885. Oorspronkelijk heette het huis Villa Maria. Nadat het  pand van eigenaar wisselde, kreeg de villa de naam Carmen Silva. Dit was de (schrijvers)pseudoniem van Elisabeth zu Wied (koningin  van Roemenië). Zij was te gast in de villa tijdens een bezoek aan Domburg en dr. Mezger.

Kerk
De toren van de Nederlands Hervormde Kerk is rond 1250 gebouwd. Het bovenste deel van de toren bevat figuren in geglazuurde steen, die bij een bepaalde lichtval goed te zien zijn. Mondriaan heeft deze kerk verschillende keren in zijn werk afgebeeld.