Bijzondere gebouwen in Middelburg

Abdij

Het Abdijcomplex ligt in het midden van de stad en bestaat uit een min of meer rond lopend gebouw met vier grote en een kleine toren en diverse poorten met in het midden een plein, het Abdijplein, met grote bomen. Hier worden jaarlijks vele festivals gehouden. Op een door de weekse dag heerst er op het Abdijplein een vredige stilte. Een goede plek dus om even tot rust te komen. Je kunt een bezoek brengen aan het Zeeuws museum of even neerstrijken op het terras van het museumcafé.

Stadhuis

Het oude stadhuis van Middelburg ligt aan de Markt in Middelburg. Het is het op een na mooiste gebouw van Nederland. Het stadhuis heeft een façade met gotische vensters, rood-witte luiken, torentjes en vijfentwintig beelden van Zeeuwse gravenn en gravinnen. Het stadhuis heeft een toren met een klok en een carillon. Sinds 2004 is in het stadhuis de Roosevelt Academy gevestigd. Tegenwoordig wordt het stadhuis alleen gebruikt voor trouwerijen in de trouwzaal op de begane grond.

Lange Jan

De Lange Jan is een van de 3 torens van het Abdijcomplex. De toren is 90 meter hoog en telt 207 traptreden. Op heldere dagen heb je een prachtig uitzicht over Walcheren. In de zomermaanden dagelijks geopend.

De Kuiperspoort

De kuiperspoort is een goed verborgen en schilderachtig straatje met oude pakhuizen, gerestaureerde huizen, trapgevels en mooie details. In de 17e eeuw was hier het Kuipersgilde gevestigd die tonnen en kuipen maakte.

De Oostkerk

Deze achtkantige koepelvormige kerk is rijkelijk versierd. De thema’s dood en leven zijn terug te zien in de versieringen. Beenderen en doodshoofden verwijzen naar de dood, bloemen en vruchten naar het leven.