Activiteiten om te doen in Zeeland met kinderen

Zeeland. Wat een zalige omgeving. Zowel Zeeuws-Vlaanderen als Zeeland zijn een paradijs voor kinderen. Wat zeg ik? Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Of je nu mét of zonder kinderen bent, het is een must-go. Bij deze geef ik je enkele tips om te doen met kinderen. Je gaat er geen spijt van hebben. Believe me.

Zeeland

Zeeland is prachtig. Echt waar. Geen hoogbouw, mooie natuur en er is gewoon heel veel te beleven. Pak al je spullen in, neem schepjes en ponderkes mee en trek richting Zeeland!

Maak een mooie fietstocht

De vele knooppunten maken het mogelijk dat je enorm veel routes hebt. Je hebt ook de keuze uit verschillende fietsen dus maak het je gemakkelijk en neem een e-bike, kies voor een loopfiets of tandem of liever een gewone fiets? Er zijn ook aanhangwagentjes voor kinderen. Geen excuses om niet te fietsen denk ik. 

Speurtocht in het Belfort

In Sluis vind je het bekende Belfort. Klinkt saai voor kinderen? Is het niet! Er is een speurtocht zodat het helemaal fun wordt. Jij kan cultuur opsnuiven en de kinderen hebben plezier. Ideaal.

 

Kinderwandelroute in Hulst

Wat hebben middeleeuwse soldaten en een listige vos met Hulst te maken? Ontdek en beleef het allemaal tijdens deze kinderroutes in Hulst! Met een vrolijke kaart ga je op stap om allerlei vragen te beantwoorden… Duizenden kanonskogels werden 350 jaar geleden op de stad afgevuurd. Nederlandse soldaten moesten Hulst veroveren op de Spanjaarden. Met de Vestingroute kom je alles te weten over wallen, bolwerken en ravelijnen. Of hou je van grappige, spannende verhalen en wil je meer te weten komen over de listige vos Reynaert? Dan is de Reynaertroute wat voor jou! Ga op zoek naar de sporen van deze beruchte vos!

Een leuke picknick

Bij Zeeuwse Evenementen kan je een picknickmand bestellen. Je krijgt een dekentje en koffertje mee waar alles inzit wat je nodig hebt om een lekkere picknick te houden. Alles vers bereid en met liefde. Het was een feest om de koffer te openen en te zien wat erin zat. Een lekkere bolus (streekgerecht) ging er zeker wel in! Even op voorhand reserveren (je kan ook opties vragen, zoals wijn…) en off you go.

Huur een golfkarretje

Bekijken jullie graag de omgeving maar wil je dit eens op een originele, ietwat andere manier doen? Huur dan een golfkarretje. Iedereen met een rijbewijs kan dit ding besturen en het is nog leuk ook. Wedden dat de kinderen dit fantastisch gaan vinden? Ga gewoon van badplaats naar badplaats en stop aan de leukste plekjes.

Watersporten

Er zijn verschillende mogelijkheden. Voor groot en klein. Ik kreeg de kans om te suppen en skimboarden op Moio Beach maar er zijn zoveel andere dingen te doen. Na het sporten een lekker hapje en drankje eten is ook zeker mogelijk in de leuke strandbar.

 

Overnachten op het strand

Hoe zalig is het niet wanneer je ’s morgens je ogen opendoet en meteen op het strand zit? Er zijn vele mogelijkheden om te overnachten in slaapstrandhuisjes.

Snuffelen aan zee tocht

Op het strand is van alles te vinden en te beleven. Samen met een natuurgids van Natuur & Zo ga je een ochtend onderzoeken wat de zee en het strand ons te bieden hebben. Door te kijken, luisteren, voelen en ruiken. Daarna maak je een leuk kunstwerk. Ook ga je garnalen, vissen of krabben vangen. Dit iedere donderdag in juli en augustus. Je krijgt ook een ijsje en je neemt een leuk souvenir mee naar huis.

Genieten op het strand

Wat denk je van een emmertje en ponderkes? Gewoon genieten op het mooie strand! Maak zandkastelen, zoek schelpjes of speel met een bal… Lekker zonnen en genieten van het uitzicht.

Bezoek ’t Zwin

Strand ’t Zwin wordt bij de stranden van Cadzand in West-Zeeuws-Vlaanderen gerekend. Dit is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. De kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen is zo’n 10 kilometer lang en loopt van Breskens tot in het natuurgebied het Zwin. Hier is ook een strandjutterstocht te doen.

Op Unicorns & Fairytales vind je nog veel meer tips en verhalen over reizen met kinderen.