Dijken vol bloeiende bloemen

Noord-Beveland, eindeloos eiland. Met eindeloos veel dijken en eindeloos veel water. Eindeloos en toch allemaal bereikbaar en heel dichtbij.

Begin juni staan de Noord-Bevelandse dijken in bloei. Met boterbloemen, klaprozen en fluitekruid. Een route via het fietspad langs het water brengt mij bij de Sophiahaven. In deze voormalige werkhaven werden de blokkenmatten voor de fundering van de Stormvloedkering gemaakt. Nu genieten hier toeristen en inwoners van de jachthaven en het beachresort.

 

Ik loop via een duinpad richting de punt van de Sophia Boulevard. Een vlinder fladdert met mij mee. Tussen het duingras bloeien overal bloemen.

De kleuren en geuren van deze bloemen zijn niet zo opvallend als die van de bloeiende vlierbloesem of de net uitgebloeide meidoorn. Maar de bijen en vlinders weten ze wel te vinden.

Als ik via de binnenkant van de haven verder wandel kom ik uit bij het strand van het Roompot Beach Resort. Hier hebben de eerste vakantiegangers al een kuiltje gemaakt om zo een beetje minder wind te vangen. Het eindeloze vakantiegevoel krijgen ze van de zon cadeau.

Op een groene dijk ga ik middenin een klaverveldje zitten. Vroeger kon ik uren tussen de klavertjes turen in de hoop een klavertje vier te vinden. Nu kan ik uren zomaar om me heen kijken en van dit eiland genieten. Zo voelt geluk. Alsof ik het klavertje vier heb gevonden.

Wil je ook eindeloos genieten op Noord-Beveland? Volg deze blog van Marten Klop en lees hier zijn voorgaande blog. Of lees hier zijn volgende blog.