Op de fiets bij Westkapelle

'Wij gaan hier nooit meer weg'

Lianne van Rijn (communicatie professional) kreeg te maken met vooroordelen toen ze met haar partner naar Zeeland verhuisde: 'Wat als je je baan daar kwijtraakt? En hoe ga je vrienden maken in zo'n ons-kent-ons-omgeving? Maar als ik één ding heb geleerd in mijn leven, dan is het wel dat je je niet moet laten leiden door andermans angsten of onwetendheid'.

Wonen en werken in Zeeland

Ruimte

'Mijn partner is huisarts. Daar is in Zeeland een tekort aan en hij kende de omgeving al: 'Zijn ouders hebben een vakantiewoning in Kamperland. Zelf ging ik vroeger vaak met m'n ouders mee naar Burgh-Haamstede.'

'Ik heb een jaar in Nieuw-Zeeland gewoond en daarna wist ik in elk geval zeker dat ik weer wilde wonen in een omgeving waar ruimte is. Waar je zo het groen instapt. Zeeland is wat dat betreft perfect. We fietsen graag op de racefiets en mijn partner doet aan kite- en windsurfen. Ook daarvoor is Zeeland ideaal.' 

Vakantiebrochure

'Mijn ouders hebben inmiddels een huisje in Burgh-Haamstede en de ouders van mijn partner zijn permanent in Kamperland gaan wonen. We hebben hier twee kinderen gekregen, vrienden gemaakt, we hebben leuk werk en we wonen middenin een vakantiebrochure - wij gaan hier nooit meer weg.'

Meer informatie 

Wil je meer informatie over wonen, werken of studeren in Zeeland? Bekijk www.zeelandlandinzee.nl

Inspiratie

Lees ook het verhaal van Syrco Bakker over leven in Zeeland: "Sommige mensen denken wel ‘s dat de wereld er ophoudt, maar ik vind zelf dat in Zeeland het échte leven begint."

Jeroen en Nathalie ten Brink verhuisden vanuit Drenthe naar Zeeland om daar een ambachtelijke slagerij over te nemen. Hoe het met hen gaat, lees je hier

Selina Straver verruilde haar woonplaats Alphen aan den Rijn voor Terneuzen. Lees haar verhaal.

Karen Dobbelaer-Weber verruilde Parijs voor Middelburg. Ze verhuisde van de stad van de liefde naar de Zeeuwse hoofdstad voor de liefde. Lees over haar ervaringen