Wonen en werken in Zeeland

'Ik ben blij dat ik de gok heb gewaagd'

Selina Straver verruilde Alphen aan den Rijn, in het hart van het land en op korte afstand van alle grote steden, voor Terneuzen. Zo op het eerste gezicht niet echt een voor de hand liggende keuze voor een jonge, net afgestudeerde professional. Maar Selina is er blij mee: 'Ik voel me hier voor het eerst van mijn leven echt thuis.'

 

Terneuzen (beeld: Lisette van Peenen)

Studeren

'Na een jaar reizen, begon ik in 2013 met een studie aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Dat was even wennen, omdat Zeeland als 'ver weg' voelde. Maar ik maakte nieuwe contacten en bouwde mijn leventje op. 

'Door een opdracht in mijn derde studiejaar kwam ik in contact met Stichting GoedLeven. Die zochten iemand voor een afstudeerstage bij hen in samenwerking met Bodyline Healthcenter in Terneuzen. Ik had ook nog een interessante optie in Rotterdam en ik heb best wel even getwijfeld. Terneuzen klonk voor mij toen nog niet echt heel erg aantrekkelijk.'

 

Belangrijkste keuze

'Na mijn afstudeerstage kon ik bij Bodyline komen werken en inmiddels woon ik in een oud huisje in de Terneuzense binnenstad. Ik ben blij dat ik de gok gewaagd heb. Het was de belangrijkste keuze in mijn leven. Ik voel me in Terneuzen voor het eerst echt thuis en ben hier superhappy. De mensen zijn veel warmer en vriendelijker dan in de Randstad, de natuur is prachtig, de stranden zijn rustig en dichtbij en als je behoefte hebt aan wat meer vertier, zit je zo in Antwerpen of Gent.

Sommigen vindt het gek dat ik, het meisje dat in haar eentje de wereld rondtrekt, nu uitgerekend in Terneuzen woon. Maar juist door het reizen heb ik geleerd dat de plek waar je bent niet uitmaakt, dat het pas thuis is als je omringd bent door mensen die als familie voor je zijn. Ik kijk er niet gek van op als ik over een paar jaar ineens ergens aan de andere kant van de wereld woon, maar dat moet wel voor iets heel bijzonders zijn - ik ga hier echt niet zomaar meer weg.'

Meer informatie 

Wil je meer informatie over wonen, werken of studeren in Zeeland? Bekijk www.zeelandlandinzee.nl

Inspiratie

Lees ook het verhaal van Syrco Bakker over leven in Zeeland: "Sommige mensen denken wel ‘s dat de wereld er ophoudt, maar ik vind zelf dat in Zeeland het échte leven begint."

Jeroen en Nathalie ten Brink verhuisden vanuit Drenthe naar Zeeland om daar een ambachtelijke slagerij over te nemen. Hoe het met hen gaat, lees je hier

Lianne van Rijn kreeg te maken met vooroordelen toen zij de Randstad verliet om in Zeeland te gaan wonen. Hoe ze daar mee omgaat, lees je hier.

Karen Dobbelaer-Weber verruilde Parijs voor Middelburg. Ze verhuisde van de stad van de liefde naar de Zeeuwse hoofdstad voor de liefde. Lees over haar ervaringen