Op pad met een Fan van Zeeland

Als Fan van Zeeland heb ik al diverse keren samen met mijn echtgenoot toeristen uit binnen en buitenland iets van onze mooie provincie laten zien. We doen dat altijd heerlijk rustig op de fiets want we hebben immers een geweldig fietsknooppunten systeem waarbij je op de meest onverwachte plekjes komt!

Op de fiets geniet je met volle teugen van het landschap en de plaatsen waar je doorheen gaat. Bovendien zijn er overal fietscafés en terrasjes voor een drankje en/of een hapje. Zeeland is ook op dat gebied enorm goed geoutilleerd.

Middelburg

Zo hadden wij een reuze geslaagde ochtend met twee leuke jonge mannen uit België. Om 9.00 uur gingen we van start in Middelburg. Ons doel was het historische stadje Veere. We fietsen door de wijk Veerse Poort. De mannen, die beiden een jong gezin hebben, waren verbaasd over de ruime opzet van de wijk en de vele speelmogelijkheden voor kinderen. Bovendien: “Alles is in Nederland zo proper”, zeiden ze. Een compliment dus dat wij dankbaar aanvaarden.

We fietsten verder richting Gapinge en door het Veerse bos. De rust van de vroege ochtend was weldadig. De mannen genoten en wij dus ook. Eenmaal in Veere aangekomen was het hoog tijd voor koffie op z’n Zeeuws. Ofwel koffie met een bolus, bij de bakker op de Markt. Een bolus hadden ze nog nooit eerder geproefd en met een dikke laag boter viel deze buitengewoon in de smaak. 

Haven van Veere

Daarna een wandeling door Veere, met het eeuwenoude stadhuis, de Schotse huizen en de oude straatjes. Het was, zeker omdat het nog betrekkelijk rustig was, een waar genoegen voor de mannen. Dan natuurlijk het zicht op het Veerse meer, waar al diverse zeilbootjes te zien waren en de wind ons om de oren woei. En verder nog een typisch Zeeuws evenement op het Oranjeplein: het ringrijden. Zoiets kent men in België niet.

De terugtocht naar Middelburg ging uiteraard via een andere route. Zo kruisten we onder meer de Veerse watergang, waarlangs ook een prachtig voetpad is en we fietsten door de oude buurtschap Schellach met de moderne kaasboerderij. Bij het afscheid bleek dat ieder van ons vieren een fantastisch mooie ochtend had gehad.