HomeHome
Visit
Blogs
Fietsen van Vlissingen naar Domburg
boulevard vlissingen fietsen

Fietsen van Vlissingen naar Domburg

Geschreven door: Zeeland.com

Tussen Vlissingen en Domburg vind je een prachtige kustroute om per fiets te verkennen. Marleen, van www.bijzonderplekje.nl, en haar dochter stapten op hun e-bikes en trotseerden de route met code geel. Benieuwd hoe dat verliep? In deze blog nemen ze ons mee tijdens deze mooie kustroute!

Kustroute per e-bike

Fietsen van Vlissingen naar Domburg. Een prachtige kustroute. Een beetje huiverig vragen we ons af of het verstandig is deze juist nu te gaan fietsen, gezien het zo hard waait en er code geel is afgegeven. Als we dit aan de orde stellen bij de eigenaar van Harm’s Fietsen in Vlissingen schiet de man nog net niet in de lach. ‘Het waait hier in Zeeland altijd’.

Code geel of niet, er is geen excuus om op de fiets te springen, zeker niet gezien het feit dat we met een e-bike op stap gaan. Slechts een paar keer trappen en we zijn Vlissingen al uit. Het fietspad buigt af de natuur in. Fietsend in de luwte van de duinen, langs rietkragen, meertjes en weilanden. De kustroute wijst voor zich, het kan niet fout gaan zolang de duinen gevolgd worden.

vlissingen boulevard strand

Tussenstops tussen Vlissingen en Domburg

Het fietspad volgt de kustlijn. Er zijn zoveel leuke tussenstops op de weg naar Domburg dat deze kustroute zich er uitstekend voor leent het lekker rustig aan te doen. Onderweg passeren verschillende strandopgangen naar kilometerslange stranden. Onderaan de trappen zijn fietsenstallingen, even klimmen en je staat met je voeten in het zand. Of pak een terrasje, eet een ijsje in Zoutelande, proef een Zeeuwse bolus in Westkapelle of picknick aan zee. Vervolgens fiets je langs vuurtoren ‘’t Lage Licht’ naar Domburg.

vuurtoren westkapelle lage licht

Aangekomen in Domburg

Eenmaal aangekomen in Domburg (ongeveer 22 km vanuit Vlissingen) parkeren we de fiets om de tijd te nemen voor een van de leukste badplaatsen van Nederland. Mede door de brede stranden, het culinaire aanbod en de vele wellness mogelijkheden. Het is er altijd gezellig.

En nu moeten we nog terug. Vind je het leuk om een andere weg terug te fietsen? Maak er dan een rondje Walcheren van door via Aagtekerke, Meliskerke, Biggekerke en Dishoek terug te gaan naar Vlissingen. 

uitzicht op domburg

Meer blogs lezen?

Kunst spotten op straat, vermaak in de Zeeuwse steden, op pad met het Zeeuwse wildlife of de natuur in duiken. In Zeeland is van alles te beleven. Wil jij je laten inspireren om jouw bezoek aan Zeeland nóg mooier te maken? In onze blogs lees je hoe Zeelandfans hun verblijf in Zeeland beleven. Je vindt ze op onze blogpagina!