Op de fiets over Noord-Beveland

Fietsen over Noord-Beveland

Op de fiets over Noord-Beveland

Noord-Beveland, Eindeloos Eiland. Eindeloos veel dijken en eindeloos veel water. Eindeloos en toch allemaal bereikbaar en heel dichtbij.

Zo fiets ik vanuit de VVV Kamperland in 15 minuutjes over de lage binnendijken naar de hoge buitendijk bij Camping Anne Friso. Vanaf hier kun je prachtig over de Oosterschelde naar de Stormvloedkering kijken en genieten van het geluid van de golven.

Het strandje trekt. Het zorgt zoals altijd dat ik van de dijk naar beneden ga. Het is een klein maar mooi en schoon strand waar je in het vroege voorjaar zelden iemand tegenkomt. De vloed legt alle aangespoelde zeewieren, schelpen en stukjes hout netjes in een lange rij zodat ik hier als een jutter langs kan lopen. Stiekem hoop ik op een bijzondere vondst.

Als ik over de dijk naar het oosten wandel, kom ik bij een oude zeewering met golfbrekers. Deze dikke palen staan hier al heel lang fotogeniek te zijn. Het is laag water dus ik loop de lange pier van basaltstenen op. Overal plakken dikke oesters op de ruwe, grijze ondergrond. De krukels zoeken een schaduwrijk plekje om niet oververhit te raken.

Op een grasplateau onderaan de zeedijk staat een stevige, houten schutting. Hier stond vroeger een botenhuis. Een aantal fietsers zitten hier uit de wind op het bankje uit te rusten en genieten van het uitzicht. Ik loop terug naar mijn fiets die nog onderaan de dijktrap staat, tegenover Brasserie De Strandhoek. Hier aangekomen zien de loungebanken van het terras er té aantrekkelijk uit. Dus ga ik hier nog even heerlijk onderuit zitten om binnendijks verder te genieten.

Wil je ook eindeloos genieten op Noord-Beveland? Volg deze blog van Marten Klop en lees hier verder.