Ontdek het Knokkertpad in Nieuwvliet

Brrrr! Het is een ijskoude ochtend, mistig en kil, maar ook prachtig. De dag rustig starten, we hebben geen haast, het is helemaal niet erg als alles wat langzamer gaat. Maar dan na de lunch dat zonnetje. Ja we moeten NU naar buiten!

Lekker warm aankleden en dan rijden we even naar het bos van Erasmus. Als we het parkeerplaatsje oprijden blijken we de enige bezoekers te zijn. We stappen uit, en voelen direct de rust van de natuur.

De meiden staan al bij het eerste bord aan de start van het Knokkertpad. Snel op zoek naar de eerste opdracht! We lopen het pad op, en de bevroren grond knarst onder onze voeten. De zonnestralen piepen tussen de kale takken van de bomen en we genieten. 

De meisjes balanceren op de huppelpalissaden en de balanceerpaal, klimmen in het spinnenwebnet en de klimstam, duikelen, en zwaaien aan de ringenbaan.

Het is geen groot bos maar er is veel te beleven en ontdekken. Ideaal voor even een uurtje frisse lucht en de kinderen op een leuke manier bewust laten worden van de natuur om hen heen. Leukste opdracht was dan ook wel om heel stil te luisteren naar welke dieren je allemaal hoort en deze geluiden na te doen. Het nadoen bleek niet zo makkelijk en zorgde ervoor dat we lachend op de picknicktafel neerstreken. We willen hier nog wel eens picknicken... maar deze winterdag had echt warme chocolademelk met slagroom nodig! 

Wat een heerlijke rustige plek om te genieten. Bijna te mooi om prijs te geven, al wens we iedereen zo’n moment toe. De folder ‘actief op pad rond Nieuwvliet’ kunt u gratis afhalen op de VVV inspiratiepunten in Zeeuws Vlaanderen.

Gerelateerde tags: