Blog - Piet de Putter

Beste ondernemers,

Mij is gevraagd om voor jullie het eerste blog te schrijven voor de nieuwe nieuwspagina van de Bevelanden Recreatief. Deze nieuwspagina zal de nieuwsbrief vervangen. Een pagina waarop alles te vinden is over ontwikkelingen en gevuld is met inspiratie en feiten. Deze weg wil ik dan ook graag aangrijpen om het met jullie te hebben over het samen gastvrij zijn.

Gemeenten maken een gebied niet alleen. Ondernemers spelen in een gebied een enorm belangrijke rol. Samen zorgen wij dat een gast zich welkom voelt en bij vertrek gelijk alweer denkt aan zijn volgende komst. De camping zorgt voor een fijn verblijf, de bakker zorgt voor de verse broodjes, de dag attractie voor een unieke beleving, de winkel voor een souvenir, de fietsenverhuur voor een ritje over de dijk en het restaurant voor een smaakvolle afsluiting van de dag. Zo draagt een ieder bij op zijn of haar manier aan de gastvrijheid. Het samen gastvrij zijn gaat over gemeentegrenzen heen. De gast kijkt namelijk niet of hij in de gemeente Kapelle, Goes, Borsele, Reimerswaal, Noord-Beveland of daarbuiten zit. Echter heeft elke gemeente wel haar eigen identiteit waarmee juist kan laten zien worden hoe veelzijdig het hier is, maak daar dan ook zeker als ondernemer gebruik van.

We zitten alweer een heel eind in 2017. In 2017 is er weer een hoop gebeurd binnen de Bevelanden. Er is gewerkt aan de promotie, er worden kansen gezocht op het gebied van zorgtoerisme en er is een start gemaakt met de vitaliteit van de verblijfsrecreatie. Op deze projecten komt volgend jaar een vervolg.
Ik weet zeker dat wanneer wij dit samen doen, wij die gast nog meer kunnen laten denken ‘volgend jaar kom ik hier weer terug’!


Hartelijke groet en hopelijk tot ziens!

Piet de Putter
Coördinerend wethouder recreatie en toerisme de Bevelanden