HomeHome
Visit
Blogs
Roadtrip met de camper door Zeeland
camper strand

Handige tips voor jouw roadtrip met de camper

Zeeland leent zich perfect voor een fijne roadtrip met de camper. Genieten van de mooie vergezichten, de zilte zeelucht en pittoreske dorpen en steden. Ga je op pad voor een weekend, een week of zelfs voor langere periode? Wij geven je graag wat tips om jouw ideale roadtrip door Zeeland samen te stellen. Kies en combineer jouw favoriete bestemmingen, buitensport en overnachtingsplekken. Lees snel verder!

1. Kies je eiland(en)

Zeeland kent meerdere (voormalige) eilanden, handig dus om je alvast te oriënteren op jouw favoriete bestemming. Ga je voor één van de eilanden zoals Walcheren en Schouwen-Duiveland, vol brede kustlijnen en levendige plaatsen? Of geniet je meer van het achterland in Noord- of Zuid-Beveland met steden zoals Goes, het visserij dorp Yerseke en indrukwekkende fruitboomgaarden. 

Ook Tholen en Zeeuws-Vlaanderen hebben veel te bieden. Van bijzondere natuurgebieden als het Verdronken Land van Saefthinge tot middeleeuwse vestingsteden als Hulst en Sluis. Van noord naar zuid of west naar oost. In Zeeland rijd je prachtige routes en geniet je van de mooiste uitzichten onderweg. Binnendoor. Binnen- of buitendijks. Hier heb je alle ruimte om de omgeving te verkennen of je nu 1, 3 of 7 dagen de tijd hebt. 

Bekijk hier de leukste roadtrips door Zeeland:

2. Combineer met jouw favoriete buitensport

Veel camperaars houden van een actieve levensstijl. Wandelend, fietsend of wellicht zelfs varend het landschap verkennen. Wat je favoriete buitensport ook is, in Zeeland zul je je niet vervelen. Sterker nog: het wordt nog lastig kiezen! Van mountainbiken in Boswacherij Westerschouwen tot (kite) surfen op het Veerse Meer of bij de Brouwersdam. En wat dacht je van een motor- of zeilboot huren en het Grevelingenmeer verkennen op een zonnige dag? 

Ook voor fietsers en wandelaars is er genoeg te ontdekken. Zeeland is één van de beste fiets- en wandelprovincies; met het uitgebreide route- en knooppuntensysteem kun je hier vele kilometers lang genieten van weidse uitzichten, verrassende dorpen en steden en prachtige natuurgebieden. Benieuwd naar de leukste wandel- of fietsroutes?

3. Zoek je overnachtingsplaats

Van heerlijk rustige boerencampings midden in landelijk gebied, tussen de dieren en uitgestrekte weilanden, of juist dicht bij de kust, zodat je na het ontbijt kunt ontwaken met een frisse strandwandeling? Sta je liever dicht bij de stad? Kies dan voor een (gratis) camperplaats. Bijvoorbeeld aan de kade in Vlissingen. Zeeland is rijk aan leuke overnachtingsplekken, voor kleine én grote campers. Benieuwd naar tips en het overnachtingsaanbod? Lees meer over de camperplaatsen in Zeeland. 

4. Bezoek bijzondere plekken en steden

Of je nu zin hebt in een culinaire rondreis of gewoon een dagje heerlijk rondslenteren door de stad, in Zeeland vind je het allemaal. Tips voor winkelsteden? Goes, Zierikzee, Middelburg. Alle drie zijn het prachtige monumentale havensteden die nog stammen uit de VOC-tijd. Rijk aan pittoreske (lees: fotogenieke) straten, rijksmonumenten, bijzondere boetiekwinkels, musea en ateliers. Andere tips voor plaatsen met een indrukwekkend historisch centrum zijn Veere, Hulst en Groede. 

Zin om de geschiedenis van onze provincie in te duiken? Bezoek dan Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder, het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, het Zeeuws Museum in Middelburg of kies voor één van de andere musea in Zeeland

5. Eet en drink tot je erbij neervalt

Wanneer je in Zeeland bent kun je niet om de bourgondische levensstijl heen. Zeeuwen eten graag vers van het land én uit de zee. Pure smaken en vers uit de natuur. En proeven? Dat kun je hier wel! Veel restaurants werken met lokale (dagverse) producten en koken met het seizoen. En wist je dat ieder eiland ook haar eigen heerlijke streekproducten en gerechten kent? Van Oosterschelde kreeft tot oesters, bolussen en Zeeuwse likeuren.

De passie voor (h)eerlijk eten zie je in Zeeland overal terug. Denk aan de visserijdorpen zoals Yerseke, Bruinisse en Breskens, vol verse oesters en mosselen. De wijngaarden van de Kleine Schorre bij Dreischor. De vele havensteden zoals Zierikzee, Middelburg, Breskens en Goes, vol kades en pleinen met restaurants, cafés, bistro’s en sfeervolle koffiezaken.

Tijdens jouw roadtrip door Zeeland kom je talloze fruitboomgaarden en moestuinen tegen, het groeit allemaal als kool op de Zeeuwse kleigrond. Tip! Stop eens bij één van kraampjes op boerderijen die je tegenkomt op je route en koop vers fruit of eieren voor je ontbijt!

6. Maak selfies op de mooiste uitzichtpunten

Je zult tijdens je route versteld staan van de prachtige uitzichten in Zeeland. Bijvoorbeeld als je over één van de deltawerken in Zeeland rijdt: de Philipsdam, de Oosterscheldekering of de Zeelandbrug. Zet de camper even stil op één van de rustpunten en laat het prachtige uitzicht op je inwerken.

Ook te voet zijn er een aantal indrukwekkende uitzichtpunten te vinden in Zeeland. Op het uitkijkpunt van Zoutelande bijvoorbeeld. Of de Plompe Toren bij Burgh-Haamstede. En beklim vooral ook eens de 2de hoogste duin van Nederland in Groot-Valkenisse. Het uitzicht op de top maakt de klim ruimschoots goed, dat beloven we!

7. Noteer nuttige adressen voor onderweg

Naast de vele campings en camperplaatsen vind je ook diverse camper servicepunten in Zeeland. Wel zo makkelijk voor tijdens jouw roadtrip door Zeeland. En heb je onderweg pech en iets nodig uit de kampeerwinkel? Kampeercentrum Mechielsen heeft twee vestigingen; in Vlissingen en Noordwelle. In Serooskerke vind je Clarijs Campingshop en Zeilmakerij. 

Verspreid over de eilanden zijn er ook genoeg kleine kampeerwinkels te vinden, vraag gerust naar advies op je lokale camping.

Meer inspiratie

voor jouw roadtrip door Zeeland