HomeHome
Visit
Blogs
Snorkelen in Zeeland
Duiken in de Oosterschelde

Op snorkelsafari in Zeeland

Geschreven door: Stijn Dobbelaer

Snorkelen in Zeeland? Is dat niet heel koud en is daar wel iets te zien? Het zijn veelgehoorde vragen. Toch is de onderwaterwereld in Zeeland minstens even kleurrijk en afwisselend als de wereld op het land. Bovendien is snorkelen weersonafhankelijk, want ook op een minder mooie dag blijft het water op temperatuur.

Onbewoond eiland

Snorkelen op een onbewoond eiland. Het klinkt tropisch, maar kan ook gewoon in Zeeland. Op een eiland in het Grevelingenmeer, tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, kun je zelfs op snorkelsafari. Vanaf de Brouwersdam trotseer je met een snelle boot van zeven meter het water en bereik je het kleine eiland Ossehoek.
grevelingenmeer

Helder

Het zal je verrassen. Bij het aanmeren valt het heldere water meteen op. De graafgangen op de zandige bodem van de zeepier zijn al vanaf de kant zichtbaar. Aan de aanlegsteiger liggen boten met Nederlandse en Belgische vlaggen.
Laag water Oosterschelde Yerseke

Vissen, krabben en zeesla

Uitgerust met een snorkel, duikbril, vinnen, wetsuit, vest en waterschoenen stap je vanaf de kant het ondiepe water in. Eenmaal onderwater zie je een biodiversiteit die niet onder doet voor tropische oorden. Het vest zorgt dat je blijft drijven. Tijd om in alle rust te genieten van de krabben, zeesla, zeeappeltjes, oesters en anemonen.
duiker met camera

Rustgevend

Dobber in het heldere water en ontdek het leven onder water. De wereld staat even stil. Eenmaal terug aan de kant is het ook genieten. Van de stilte van het eiland. Het uitzicht over het water. En van een zeemeeuw die uit nieuwsgierigheid komt buurten.
natuur zeeland

Voor iedereen

Snorkelen in het Grevelingenmeer kan iedereen. Als je kunt zwemmen ben je geschikt, ongeacht je leeftijd. Tenzij je niet houdt van een snelle boot, die op de terugweg nog even extra gas geeft.

Het is een bijzondere ervaring. En dat op een onbewoond eiland. Gewoon in Zeeland.

Vier personen met duikpak aan gaan zwemmen aan de zee in Vlissingen

Meer blogs lezen?

Kunst spotten op straat, vermaak in de Zeeuwse steden, op pad met het Zeeuwse wildlife of de natuur in duiken. In Zeeland is van alles te beleven. Wil jij je laten inspireren om jouw bezoek aan Zeeland nóg mooier te maken? In onze blogs lees je hoe Zeelandfans hun verblijf in Zeeland beleven. Je vindt ze op onze blogpagina!