10x doen tijdens een vakantie in Zeeland met kinderen

Zeeland heeft het! De meeste zonuren per jaar in Nederland, de schoonste stranden van Nederland, de grootste verscheidenheid aan streekproducten van Nederland, het mooiste recreatiewater van Nederland en het modernste wereldwonder van Nederland. En daar begint het pas mee! Voor nog meer overtuiging deel ik tien redenen voor een vakantie in Zeeland met kinderen.

Dit doe je tijdens een vakantie Zeeland met kinderen.

1. Per fiets op expeditie door Zeeland

De natuur is zo mooi in Zeeland. Je hebt prachtige achterlanden met idyllische dorpjes en je kunt de hele kust langs fietsen op mooi aangelegde fietspaden. In de omgeving van Landal Nieuwvlied-Bad, waar wij waren, is bijvoorbeeld een kinderfiets route van 14,5 km. Je volgt dan het speciale knooppuntensysteem, zo kom je langs alle bezienswaardigheden.

2. Speelboerderij Pierewiet

Speelboerderij Pierewiet is de ideale plek voor het gezin. De kinderen kunnen zicht helemaal uitleven in de speeltuin en de kinderboerderij. Er zijn o.a. skelters, schommels, een kabelbaan en een trampoline. Ook voor de allerkleinste is het leuk; er is een speciale speelplek voor peuters met handige schommeltjes. Mocht het weer wat tegenzitten, ook dan is het leuk bij Pierewiet. Er is binnen een groot klimrek en er kan naar hartenlust worden geknutseld.

3. Strand

Het strand is natuurlijk geweldig voor kinderen! Weer of geen weer, kinderen vinden het fantastisch en vanuit het Landal strand resort Niewvliet- bad ben je er zo! Er zijn Nijntje herkenningspunten zodat de kinderen de weg niet kwijt kunnen raken. En op deze manier houden ze het wandelen naar het strand ook weer iets makkelijker vol.

4. Suppen

Vanaf 8 jaar kunnen kinderen gaan Suppen. Wij zijn gaan Suppen op een super sup. Dit is een hele leuke sportieve activiteit die je bij Mojo beach Cadzand kunt doen. Met een hele grote surfplank ga je de zee op en moet je je door de branding heen zien te paddelen. Wij vonden het fantastisch en als onze kinderen oud genoeg zijn willen we dit een keer met ze gaan doen tijdens een vakantie Zeeland met kinderen.

5. Natuurgebied het Zwin

Het Zwin is een slufter: een strandvlakte achter de duinen die in open verbinding staat met de zee. Direct achter de geulmonding ligt zandstrand, meer naar binnen liggen duinen en schorren. Je kunt hier een prachtige wandeling maken door het geweldige natuurgebied.

6. Sluis

Sluis is een geweldig mooie stad waar je het idee krijgt dat je in Zuid-Frankrijk loopt. Er zijn veel terrassen langs het water en je kunt er geweldig shoppen (ideaal voor de moeders, de vaders kunnen uitrusten op het terras).

7. Belfort Museum Sluis

Belfort is een uniek oud gebouw met onder andere een raadskelder en de oude raadzaal. Het museum vertelt je het verhaal van het ontstaan van Sluis en je maakt een klim in de Belforttoren. Er zijn verschillende luisterspellen te doen die voor kinderen heel leerzaam en leuk zijn. Daarnaast komt meneer van Dale van de ‘Dikke van Dale’ uit Sluis. Ook hier kom je meer over te weten in het Belfort museum.

8. Bizarium

Wat een leuk museum is dit! Echt een aanrader voor jong en oud. Je mond valt open bij de meest bizarre uitvindingen. Briljante uitvindingen die allemaal zijn nagemaakt en waarvan je nu gemoderniseerde versies van terug ziet in het dagelijks leven. Bij alle uitvindingen staat een bordje met uitleg zonder ingewikkelde woorden, dit is voor iedereen leesbaar!

9. Toeren met Golfkarretjes

Wat is er nou leuker dan met je eigen golfkarretje de omgeving te ontdekken. Met de golfkarretjes volg je bijvoorbeeld een fietsknooppuntensysteem zodat je langs alle leuke punten uit het gebied komt. Ook met de karretjes is het mogelijk om bovenlangs de Zeedijk te rijden maar de achterlanden zijn ook geweldig mooi te bewonderen vanuit je golfkar. Via Zeeuwse Evenementen kun je ook nog een picknickmand meekrijgen zodat je onderweg lekker kunt lunchen op een door jou uitgezochte plek.

10. Boerenhoeve

In de Boerenhoeve kun je verschillende activiteiten doen zoals Boerengolf, Voetbalgolf, kruisboogschieten, Klootschieten en er is een kleine speeltuin. Daarnaast is het mogelijk om een te Delta vliegen en Parapente te vliegen voor € 50.

Merel en Marije waren op reis in Zeeland. Zij kwamen enthousiast terug en raden een vakantie Zeeland met kinderen aan. Op hun eigen website kan je nog meer verhalen lezen! Meer reistips met kinderen lees je op reistips met kids


Ook interessant