HomeHome
Visit
Blogs
Vakantie met kinderen in Zeeland
Strand kinderen palen

Tips voor een vakantie met kinderen in Zeeland

Heerlijk, op vakantie met de kinderen in Zeeland. Gezellig op de camping of in het huisje. Maar wat gaan we vandaag doen? Een vraag die iedere vakantie weer gesteld wordt. Wij hebben de 10 leukste tips voor een vakantie in Zeeland met kinderen op een rijtje gezet. Graag gedaan! 

Ontdek de Zeeuwse natuur

Voor de grote en kleine avonturiers is Zeeland een waar speelparadijs. Met zoveel bossen, duinen, polders en meren is er altijd wat bijzonders te ontdekken. Ga mountainbiken. Beklim de hoogste duin van Zeeland bij Groot-Valkenisse. Ontdek boswachterij Westerschouwen, beklim de uitkijktoren en test jullie hoogtevrees in het Klimbos. En wist je dat er ook leuke interactieve wandelroutes voor families bestaan?

gezin op bankje

Watersporten

Met je kinderen gaan watersporten in de open zee kan wat spannend zijn, zeker met de hele kleintjes. Gelukkig hebben we in Zeeland een aantal meren met rustiger water. Ideaal voor watersportactiviteiten met het gezin! Huur een kano, sup of boot en ontdek samen het Veerse Meer of de Grevelingen. Zelf geen zin? Er zijn tal van lessen en workshops te boeken voor kinderen. Kun jij toekijken met een drankje. Zo maak je een vakantie met de kinderen in Zeeland ook leuk voor jezelf ;). 
zeilen

Ga op pad met alpaca's

Zijn jouw kinderen gek op dieren? Ook dan is Zeeland perfect geschikt. Ga bijvoorbeeld wandelen met alpaca's of met ezels (vanaf 8 jaar).  Ook zijn er talloze kinderboerderijen en dierentuinen te vinden. Niet om te knuffelen maar wel om naar te kijken: spot samen het Zeeuwse wildlife (waaronder flamingo's!). Liever iets actievers? Boek dan een begeleide strandrit en geniet van de Zeeuwse kust op de rug van een paard

Alpaca's Zeelandia Aagtekerke

Speeltuinen

Een leuk uitje met de kinderen hoeft niet veel te kosten. Zo zijn er veel speeltuinen in Zeeland te vinden waar je tegen een kleine vergoeding, of zelfs gratis, naar binnen kunt. Bezoek Hof Poppendamme met ruim 500m2 speelplezier, in Grijpskerke. Ideaal voor mooi én slecht weer! Of wat denk je van het Klok 'Uus? Het grootste binnen- en buitenspeeltuin in Zeeland!

Klok Uus speeltuin

Zwemmen

Met zoveel zwemwater tot je beschikking kunnen de kinderen in Zeeland hun lol niet op! Toch zijn er naast de zee en de Zeeuwse meren ook nog een aantal andere plekken waar je terecht kunt. Tropische (binnen) zwembaden bijvoorbeeld of een buiten spetter- en speel paradijs. Lekker overzichtelijk voor de ouders. Benieuwd naar alle zwemlocaties?

zwemlocaties in Zeeland

Attracties

Leren en spelen in een ouderwetse stroomtrein in Goes. Draaien tot je misselijk bent in pretpark Mini Mundi in Middelburg. Op interactieve wijze beestje en het Zeeuwse landschap leren kennen bij Terra Maris. Glow in the dark midgetgolfen of juist lekker buiten. Tropische dieren spotten en klauteren in Berkenhof Tropical Zoo. Met zoveel opties is het lastig kiezen: lees hier meer tips voor een dagje uit en maak jouw vakantie met de kinderen in Zeeland compleet!

Berkenhof Tropical Zoo Kids Jungle

Musea voor kinderen

Een museum bezoeken staat misschien niet bij iedereen bovenaan de lijst, maar er zijn zoveel leuke musea voor kinderen in Zeeland. Ze kunnen zelf spelenderwijs ontdekken en meedoen aan interactieve rondleidingen. Bijvoorbeeld in Sjakies Chocolademuseum in Middelburg! Stoere kids? Bezoek het Gevangenismuseum in Zierikzee. Of kom samen de geheimen van de zee ontdekken in het MuZEEum in Vlissingen. Benieuwd naar nog meer musea voor kinderen in Zeeland?   
zeeuws museum cultuur kunst middelburg

Kindvriendelijke restaurants

Op vakantie in Zeeland kun je natuurlijk heerlijk zelf kokkerellen, maar er zijn ook veel leuke kindvriendelijke restaurants in Zeeland. Voor zowel diner als lunch! Plekken waar je niet alleen heerlijk kunt eten maar waar er voor de kinderen ontzettend veel leuks te doen is. Denk aan speel- en pannenkoekboerderij De Jonge Johannes in Vrouwenpolder. Het Kaslokaal in Oostkapelle. Of Speelboerderij de Five Star Farm in Kamperland, 't Krekeltje in Eede of 't Klok 'uus in de buurt van Goes.

Klok 'Uus restaurant

Bloemen plukken

Samen met je kind een verse bos bloemen plukken? Dat kan bij één van de vele pluktuinen in Zeeland. Kruiningen, Ellewoutsdijk, Tholen, Aagtekerke, Nieuwvliet en Cadzand. Het is een kleine greep uit de selectie. Op Noord-Beveland pluk je het hele seizoen wilde bloemen bij de bloemranden die speciaal zijn aangelegd langs percelen. Hiervoor koop je een bloemenplukbon van Natuurvereniging St. Akkerleven.
hof-hazenberg-pluktuin-aagtekerke

Strandjutten

Ga strandjutten in Zeeland! Met zoveel kilometers aan kustlijn is er altijd wat moois te vinden in Zeeland. Wist je dat je op sommige stranden een grote kans hebt op het vinden van haaientanden, bijzondere schelpen en meer moois. Trek er met je kids dus op uit en ga op zoek naar die souvenirs! Tips voor 'schatrijke' stranden zijn de Kaloot bij Vlissingen en de stranden tussen het Zwin en Breskens. Tip! Neem een extra zak mee en motiveer je kinderen voor een spontane beach clean up. 

haaientand fossiel

Op zoek naar meer inspiratie

tijdens je vakantie met kinderen?