HomeHome
Visit
Blogs
Tips om te onthaasten in Zeeland
strandpaviljoen strandtent restaurant strand zonsondergang

5 tips om te onthaasten in Zeeland

Geschreven door: Zeeland.com

Even  gas terugnemen. Het schiet er steeds vaker bij in. Maar waar kan dat beter dan in Zeeland. Bijvoorbeeld tijdens een lange wandeling over het strand, door het bos of de duinen. Of juist door lekker uitgebreid en gezond te eten. Een dagje wellness doet ook wonderen. In deze blog geeft Marrit je 5 tips om te onthaasten in Zeeland. Lees snel verder!

1. Ontspannen in de Zeeuwse natuur

De natuur in Zeeland is contrastrijk en divers. Ontdek bijvoorbeeld 'Het Land van Saefthinge', 'Oranjezon' of 'Boswachterij Westerschouwen'. Geniet van de geur van de zee of de bomen in het bos. Vanaf de toppen van de duinen kun je eindeloos ver kijken. Wist je dat in Zoutelande één van de hoogste duinen van Nederland te vinden is?  Ontspan bij het inademen van de frisse lucht en de aanblik van de verschillende wolkenluchten in Zeeland, ik kan er urenlang naar staren. Hier kom ik tot rust. Alsof ik op vakantie ben in mijn eigen woonplaats.
Zonsondergang in natuurgebied met op de achtergrond woningen in Zeeland

2. Geniet van verse en lokale producten

Vroeger dacht ik nooit na over de herkomst van de producten. Totdat ik een bezoek bracht aan een lokale, biologische teler in Zeeland. De passie en liefde voor de producten, proef je. Om je lichaam in balans te houden, is het maken van bewuste keuzes op het gebied van voeding erg belangrijk. De producten en gerechten in Zeeland zijn als het landschap: uniek en verbonden met de zee. Oesters, mossels, kreeft, zeekraal en lamsoor eet je hier vers uit het water. Maar de provincie kent ook een aantal typische streekproducten van het land. Iedere streek kent zijn eigen smaak. Een bezoek aan één van de Zeeuwse vissersdorpen is écht een aanrader. In bijvoorbeeld Yerseke, Bruinisse, Colijnsplaat en Breskens kun je bijna niet om de visrestaurants heen. En voor een goed glas wijn moet je op Schouwen-Duiveland zijn.  Neem je tijd en ontdek Zeeuwse culinaire verrassingen.
Eet smakelijk alvast!
Mosselen eten in Zeeland

3. Reinig lichaam en geest

Ook in Zeeland kun je genieten van een dagje wellness. Typische Zeeuwse elementen als zand, zon en zeewater staan centraal in sauna’s, ontspanningsmassages en detoxkuren. Kies bijvoorbeeld voor een bezoek aan de Zoutsauna in Spa Domburg. Of wat dacht je van een yoga workout op het strand? Onder andere SanghaNatural High en Yogamundo geven fijne strand (en studio) yoga sessies. Het vermindert stress en je ervaart rust en plezier.


Yoga op het strand

4. Ontspanning door inspanning

In of uit de wind fietsen, in Zeeland kan het allebei. Op de fiets ontdek je Zeeland van de zeekant. Met de vele buitendijkse fietspaden rij je met je neus in de frisse wind en heb je de prachtigste uitzichten. Juist na een beetje inspanning (wel of niet met ondersteuning…) is het extra lekker ontspannen. Ontdek hier de fietsroutes die in de wind of juist in de luwte liggen.  
cadzand fietsen, kustroute

5. Wandel door idyllische dorpen en steden

In Zeeland vind je veel monumentale steden en karakteristieke dorpen met een rijke historie. Ik vind het heerlijk om door de straten te wandelen langs de monumentale panden en monumenten uit vervlogen tijden.  Ook kun je in de steden natuurlijk prima shoppen. En ben je tot rust gekomen na je wandeling? Sla dan je slag in de Zeeuwse steden en speur de leukste winkeltjes en boetiekjes af.

Terrasjes in Middelburg

Meer blogs lezen?

Kunst spotten op straat, vermaak in de Zeeuwse steden, op pad met het Zeeuwse wildlife of de natuur in duiken. In Zeeland is van alles te beleven. Wil jij je laten inspireren om jouw bezoek aan Zeeland nóg mooier te maken? In onze blogs lees je hoe Zeelandfans hun verblijf in Zeeland beleven. Je vindt ze op onze blogpagina!