HomeHome
Visit
Blogs
Tips voor een dagje uit in Sluis
Het gezellige centrum van Sluis. Heerlijk om tijdens een dagje uit  te genieten van de mooie omgeving en gezellige winkelstraten met volop keus uit terrassen.

Tips voor een dagje uit in Sluis

Geschreven door: Eline Ocké, geboren en getogen in Sluis

Sluis is een stad in West-Zeeuws-Vlaanderen met gezellige winkelstraten en fijne restaurants. Als Sluizenaar weet ik veel over deze plek. Toch blijf ik mezelf nog steeds verbazen over de bezienswaardigheden en de omgeving. In deze blog geef ik je een paar tips voor een dagje uit in Sluis.

 

Wallen van Sluis

Een wandeling langs de Wallen van Sluis mag je zeker niet vergeten als je de stad bezoekt. De wallen, van oorsprong verdedigingsmuren, liggen er al meer dan 600 jaar. Nu zijn de wallen, de grachten en het grasland een prachtig natuurgebied. Ik geniet hier van het uitzicht en kom er tot rust. Ook maak ik graag foto’s van de mooie natuur.
De wallen van Sluis, prachtige verdedigingsmuren van meer dan 600 jaar.

Damse Vaart

Ook langs de Damse vaart is het fijn wandelen en fietsen. Kies bijvoorbeeld voor een wandeling langs de verschillende bezienswaardigheden in Sluis, zoals de Damse vaart. Je komt ze tegen met de wandelroute: de geheimen van Sluis en Sint Anna ter Muiden. Ga je met kinderen op stap? Huur dan eens een waterfiets en bekijk Sluis vanaf het water. Super leuk!
Sluis centrum

Het Belfort van Sluis

In Sluis is het enige belfort van Nederland gevestigd. Deze in oorsprong middeleeuwse, Vlaamse toren met klokken werd gebruikt bij belangrijke gebeurtenissen. Tegenwoordig is het een museum waar je alles komt te weten over de geschiedenis van Sluis. Ook leer je hier over het leven van onderwijzer, archivaris en woordenboekmaker Johan Hendrik van Dale. Hij werd in Sluis geboren.

En wat zeker niet mag ontbreken bij een bezoek aan het belfort, is de beklimming van de toren. Eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht over de stad.

Winkelen

Wie van winkelen houdt, kan in Sluis uren ronddwalen door de gezellige straten met unieke boetiekjes. Shoppen op zondag? Ook dat kan in Sluis, want de winkels zijn iedere zondag geopend. Vind je shoppen niet leuk? Dan zijn er genoeg bezienswaardigheden om te bekijken.

sluis winkelstraat

Eten en drinken

Maak je uitstap compleet en geniet van een hapje en een drankje bij één van de vele restaurants en gezellige tearooms in de stad. Geniet van een kopje koffie met een Zeeuwse bolus of Zeeuwse mosselen met friet. Of kies voor een uitgebreide Griekse of Italiaanse maaltijd. Er is voor ieder wat wils. De beste afsluiting van een dag vol activiteiten.

Meer weten?

Bekijk hier meer informatie over Sluis

terras sluis

Meer blogs lezen?

Kunst spotten op straat, vermaak in de Zeeuwse steden, op pad met het Zeeuwse wildlife of de natuur in duiken. In Zeeland is van alles te beleven. Wil jij je laten inspireren om jouw bezoek aan Zeeland nóg mooier te maken? In onze blogs lees je hoe Zeelandfans hun verblijf in Zeeland beleven. Je vindt ze op onze blogpagina!