Zien en doen tijdens een vakantie in Zeeland met kinderen

Wat gaan we vandaag doen? Het is ongetwijfeld één van de meest gestelde vragen tijdens een vakantie met kinderen. Soms is het strand, de zee en de zon genoeg. En soms zoek je net iets meer. Wie met de kinders op pad gaat, moet zich voorbereiden. Wij denken graag met je mee en geven je tips voor uitstapjes en activiteiten tijdens een vakantie met kinderen in Zeeland.

Parelroutes

Hoe houd je wandelen met kinderen leuk? Met deze interactieve wandelroutes in Zeeland wordt zelfs de minst fanatieke wandelaar enthousiast. Ga met het hele gezin op ontdekking met de parelroutes. Korte wandelingen van 3 tot 5 kilometer. Volg de aanwijzingen in de app en zoek het antwoord op de vraag. Die kun je alleen vinden door goed te kijken, te luisteren en te doen. Tijdens de zoektocht leer je over de rijke historie van Zeeland, de natuur en de omgeving. Zijn alle opdrachten gedaan en heb je het antwoord op de vraag gevonden? Dan kun je op de aangegeven plek een aandenken ophalen.

Eropuit in de Zeeuwse natuur

Zeeland kent een landschap van bossen, duinen, dijken en polders. Verrassend contrastrijk. Dat maakt de Zeeuwse natuur tot één grote speeltuin voor kinderen. Ga zeehonden spotten, ontmoet reeën en damherten, beklim de hoogste duinen of speur naar sporen langs de waterlijn. Ga eropuit met de kinderen en ontdek steeds weer nieuwe schatten. Bekijk 8 tips voor leuke uitstapjes in de Zeeuwse natuur.

Watersporten

Suppen, windsurfen, golfsurfen, zeilen, kitesurfen, waterskiën, kanoën. Een land in zee met zoveel kilometers kust biedt alle ruimte voor verschillende watersporten. In een provincie waar zoveel wordt gesurft en gezeild, vind je overal surfscholen. Kinderen leren hier spelenderwijs de beginselen van hun favoriete watersport. Ook krijgen ze uitleg over het water, de golven en het materiaal. Je kunt lessen boeken voor één dag. Of meerdere dagen achtereen. Op zee en op de binnenwateren.

Ontmoet de Pagadders

Vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen is zeker een bezoek waard. Een wandeling over de stadswallen en door het centrum wordt extra leuk met de Pagadders. Deze Spaanse soldaatjes staan verspreid in de binnenstad en vertellen elk hun eigen verhaal over een spannende periode in de geschiedenis van de stad. Bij het VVV-Inspiratiepunt Hulst kun je gratis het speciale Pagadders vakantieboek ophalen. Dat staat vol met leuke opdrachten en spelletjes.

Zelf bolussen bakken

Bakken met kinderen is een feest. En met dit recept haal je een beetje Zeeland in de keuken van je vakantiehuis. Ga aan de slag en bak het ultieme Zeeuwse gebak: de bolus. Gemaakt van wit brooddeeg en bruine suiker. Een goede bolus plakt en is zacht. Makkelijk om te maken, heerlijk om op te eten. Bekijk het recept.

Kunstpicknick

Picknicken

In Zeeland zijn genoeg leuke plekken te vinden om te picknicken met de kinderen. Rol je kleedje uit in het park, op het strand of aan de waterkant. Bammetjes uit de tas en smullen maar. Ben je op vakantie op Walcheren? Dan is de Ku(n)stpicknick plekkenroute een aanrader. Deze speciale thema fietsroute voert je langs verschillende kunstwerken die ook meteen gebruikt kunnen worden als picknickplek en waar kinderen even kunnen klimmen en klauteren.

Zwemmen

Zwemmen betekent vrijheid. Heerlijk plonsen in het water. Spelen met de golven. Eindeloos plezier. In Zeeland is zwemwater overal te vinden. De zee en de binnenmeren en natuurlijk in het zwembad. Plaatsen genoeg waar je heerlijk kunt zwemmen. In de mooie baaien. In de stoere Noordzee. Of bij een dorp, met een strand bij de zeedijk. Voor ieder wat wils. Lees meer over zwemmen in Zeeland.

Grote Kerk Veere Experience

Luister, ontdek en stap in de geschiedenis van de Grote Kerk in Veere. De nieuwste technologieën brengen de historie van dit imponerende gebouw tot leven bij de Grote Kerk Veere Experience. Geniet van eeuwenoude verhalen via projecties, 3D geluid en wervelende animaties.

Naar het museum

Zeeland is rijk aan musea. Een museum leert je alles over het veelzijdige verleden. En het heden. Naar een museum gaan met kinderen is leuk en leerzaam. Maak een speurtocht en andere (doe-)opdrachten en leer alles over thema’s als de visserij, natuur, cultuur, natuur en de eeuwige strijd tegen het water. Bekijk tips voor musea in Zeeland om met kinderen te bezoeken.

Bloemen plukken

Samen met je kind een verse bos bloemen plukken? Dat kan bij één van de vele pluktuinen in Zeeland. Kruiningen, Ellewoutsdijk, Tholen, Aagtekerke, Nieuwvliet, Cadzand. Het is een kleine greep uit de selectie. Op Noord-Beveland pluk je wilde bloemen het hele seizoen bij de bloemranden die speciaal zijn aangelegd langs percelen. Hiervoor koop je een bloemenplukbon van Natuurvereniging St. Akkerleven. Verkrijgbaar bij VVV Kamperland.

Stoomtrein Goes

Attracties

Veel attracties in Zeeland vind je op de rand van land en zee. Daarnaast zijn er verrassende attracties in het achterland te vinden. Sommigen die je niet snel in het Zeeuwse land zou zoeken. Bekijk het overzicht. Vergeet niet vooraf je bezoek te reserveren.

Speeltuinen

Klimmen, klauteren, rennen, verstoppertje doen. Zeeland kent veel verschillende speeltuinen. Van een glijbaan en een klimtoestel bij de jachthaven, tot overdekte speeltuinen in het Zeeuwse achterland. Veel strandpaviljoens hebben speeltoestellen buiten staan en er zijn in iedere regio (binnen-)speeltuinen waar de kinderen zich kunnen uitleven. Bekijk hier een selectie van het aanbod

Tips bij slecht weer

Ook als het weer wat minder is, zijn er genoeg dingen die je als alternatief kunt doen. Slecht weer in Zeeland is absoluut geen probleem. Ook als de zon een keer niet zo hoog aan de hemel staat, ontdek je andere kanten. Bekijk een top 10 met slecht weer tips.