Zonder goede basis ben je nergens

Als ik aan Zeeland denk, dan zie ik de zee voor me. En de duinen, waar ik elke dag kom en aankom. Zeeland heeft een superrijke omgeving en het is een hele rustige omgeving. 

Bijvoorbeeld ‘t Zwin in West-Zeeuws-Vlaanderen. Dat is een prachtige omgeving waar je je als het ware kunt terugtrekken. Je kunt daar heerlijk hardlopen of een stuk gaan wandelen. Ik kom daar toch zeker wel elke week. En elke keer vergeet je eigenlijk hoe mooi het is. 

Toen ik tien jaar geleden in Zeeland terecht kwam, voelde ik me ook direct op m’n gemak. De mentaliteit hier, gewoon werken, gas geven. Dat beviel me heel erg. En het mooie is, toen ik met Sergio Hermans aan Pure C begon, had Cadzand eigenlijk culinair weinig te bieden. Ik begreep eigenlijk helemaal niet goed waarom hij voor Cadzand gekozen had. Maar ik heb in de afgelopen jaren Cadzand echt zien opbloeien, met een fantastische haven en mooie duinen, het begint hier echt te bruisen!

Rijke omgeving

Ik vind ook zeker dat mensen die hier op bezoek zijn, moeten weten dat Zeeland een enorm rijke omgeving is. We hebben een breed assortiment aan top producten. Wat mij betreft hoort daar bijvoorbeeld een bezoek aan de oesterputten in Yerseke bij. Of aan een mosselbedrijf. Zodat je kunt zien waar het product vandaan komt. En je kunt Zeeland eigenlijk niet verlaten zonder oesters te hebben gegeten. Het helpt mensen ook in hun bewustwording. Je trekt niet zomaar een bak mosselen uit het koelvak in de supermarkt. Je moet weten dat daar een lang proces aan vooraf gaat. Waar veel tijd, energie en liefde in wordt gestoken. Ik denk dat mensen daardoor ook meer respect voor het product en de tradities krijgen.

 

Pure gerechten

Ik werk zelf ook het liefst met alles wat uit de zee komt. Zee- en schaaldieren en kruiden uit de duinen. De duindoornbes is een favoriet van me en we werken ook steeds meer met zeewier en algen. Die kun je op heel veel manieren bereiden en toepassen. Een klassieker die bij Pure C vanaf het begin op het menu staat is de zeebaars in zoutkorst. Een heel puur gerecht waar het product op een podium wordt gezet.

Daarin blinken we ook uit in Zeeland. Al onze producten van land en uit zee. Dat vormt een goede basis, daar begint het. En zonder goede basis ben je nergens.

Gerelateerde tags: