Zeeuws-Vlaanderen, bijzonder Bourgondisch

Zeeuws-Vlaanderen, bijzonder Bourgondisch

Zeeuws-Vlaanderen, zuidelijk Zeeland met een vleugje Vlaanderen, waar lekker eten heel gewoon is. Een streek waar je overal, van piepkleine gehuchtjes tot gezellige stadjes, terecht kunt voor verrassende menu's. Van verse visbordjes tot kwaliteitsmosselen en van Vlaamse specialiteiten tot échte sterrendiners. De eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land, de tevredenheid van de gast staat overal voorop.

Wij nodigen u van harte uit om te komen proeven en genieten!

Sterren

Wist je dat Zeeuws-Vlaanderen de meeste sterrenrestaurants per hoofd van de bevolking heeft? Trots zijn we op Sergio Hermans' resto-bar Pure C* in Cadzand-Bad; een ode aan Zeeland, de wereld en het leven. De Kromme Watergang**, in Slijkplaat, verwent ons bij voorkeur met vis die dagvers is. La Trinité*, in Sluis, is een restaurant met eigen swing. Met passie voor het vak staat de brigade van Restaurant Het Vlasbloemeken* in Koewacht iedere dag klaar om je te laten genieten van al het lekkers.

Zilt, zoet, zalig!

De culinaire levensstijl van de Zeeuws-Vlamingen wordt beïnvloed door de zee en door onze Vlaamse buren. Het zilte uit de zee en het lekkers van het land verleiden onze koks tot culinaire hoogvliegerij. Houd je van vis, dan zit je goed. Zilte zaligheden, zo uit de zee op je bord: mosselen, Oosterscheldekreeft, kokkels en oesters. Voor vleesliefhebbers is er 't Saeftingher lam. Voor zoetekauwen zijn er de Zeeuwse bolus, boterbabbelaars, wafeltjes, pannenkoeken, Zeeuwse fruitsappen en huisgemaakte jam. En vergeet niet te proeven van de likeurtjes en bijzondere biertjes!

Culinair verwend?

Lekker eten is in Zeeuws-Vlaanderen heel gewoon of zijn we culinair een beetje verwend? Smul van de mosselen in mosselstadje Philippine. Proef het 'witte goud': asperges uit Zuiddorpe, de zilte zaligheden zeekraal en lamsoor, of het Saeftingher lam dat vooral rond Hulst op het menu staat. Smul van één van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant of geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras. In Zeeuws-Vlaanderen kan het allemaal! De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!