De mens en omgeving - Ron Kalle

1 APR T/M 1 NOV

Stayokay Domburg geeft Zeeuwse kunstenaars de gelegenheid te exposeren in hun unieke locatie, Kasteel Westhove in Oostkapelle.

Na de succesvolle expositie “Zeegezichten” van Arienne Molenaar uit Zoutelande is het nu de beurt aan Ron Kalle uit Middelburg. Zijn schilderijen zullen dit jaar in het kasteel te bezichtigen zijn.

Ron Kalle is in 1947 in Vlissingen geboren en bracht daar zijn jeugd door. Als je in Vlissingen woont onderga je de invloed van het water en de zee en Ron koos voor het zeemansleven. Na tien jaar zwalken over de wereldzeeën begon hij als docent in het onderwijs. Daar kon hij zijn creativiteit goed ontwikkelen. Als kind was hij al vaak aan het tekenen.

Hij volgde op latere leeftijd verschillende cursussen in de regio tot hij zich inschreef aan de Kon. Academie voor Schone Kunsten in het Belgische Eeklo. Met succes studeerde hij na 5 jaar af. Daarnaast volgde hij gedurende 2 jaar de opleiding modeltekenen aan dezelfde academie.

Schilderen is een heel belangrijk onderdeel geworden in het leven van Ron. Zijn olieverfschilderijen werkt hij op figuratieve wijze uit in heldere kleuren en duidelijke lijnen. Vaak mensfiguren in een alledaagse situatie. In het dagelijks leven kijken we vaak over de schoonheid van gewone dingen of gebeurtenissen heen. In de schilderijen van Ron krijgt de schoonheid van dit alledaagse een centrale plek. De geschilderde situaties komen tot leven door zijn gevoel voor compositie, techniek en kleurgebruik.

Ron heeft al heel wat mooie exposities achter de rug op diverse plaatsen in en buiten Zeeland o.a. in België. Tijdens deze expositie ziet u een mix van verschillende onderwerpen, waar vaak de mensen centraal in staan.

Kenmerken:

Meer zoals deze