Zomerbus Bevelanden

Zomerbus weer populair uitje

Zin om het andere Zeeland te ontdekken? Ga in de zomermaanden mee met de Zomerbus Zeeland en ontdek leuke attracties, mooie dorpen en prachtige natuurgebieden. Het is een hop-on hop-off bus, dus je hebt een dag lang de tijd om in je eigen tempo meerdere plekken te bezoeken.

De bus rijdt in de periode van 6 juli t/m 22 augustus 2019 vier dagen per week en heeft daarbij telkens een andere route. 

Om mee te rijden met de Zomerbus heb je een busticket nodig. Er zijn twee soorten tickets: een dagkaart voor € 4,- of een 4-dagen kaart, waarmee je vier zelfgekozen dagen kunt meerijden, voor € 7,50 per persoon. Tickets zijn o.a. verkrijgbaar bij de VVV-Inspiratiepunten in Goes en Yerseke

Zomerbus in Sluishoekwegeling

In een rode bus door de polders

Je ziet de opvallend rode Zomerbus niet snel over het hoofd. De bus brengt je naar allerlei mooie plekken en attracties in Zeeland. Onderweg zie je polders, natuur en allerlei mooie dorpen. Dat is al een belevenis op zich. Je kunt de bus ook gebruiken als vervoermiddel voor een wandeltocht. Je wandelt van de ene halte naar de andere en stapt daar weer op de bus. 

Stoomtrein Hoedekenskerke

Dinsdag: Wolphaartsdijk – Landschapspark Borsele – Goes

Op dinsdag rijd je mee naar, bijvoorbeeld, het Veerse Meer, Wolphaartsdijk of Goes. De kinderen kunnen onderweg spelen bij Speelboerderij Klok'Uus, Eeterij-spelerij Vierlinden, Stoomtrein Goes-Borsele en de Berkenhof’s Tropical Zoo. Op dat laatste adres kunnen ze ook allerlei dieren bekijken.  

Wil je een mooie wandeling maken, stap dan uit bij de Zwaakse Weel. Wil je twee leuke vervoersmiddelen combineren, stap dan uit bij de halte van de Stoomtrein in Hoedekenskerke en rijd daarmee naar Goes. Daar stap je vervolgens na een korte wandeling zo weer op de bus.

De exacte haltes, adressen en meer info vind je bij de dinsdagroute online.

Zomerbus in Doolman

Woensdag: Wolphaartsdijk – Heinkenszand - Goes

Ook op woensdag rijd je zo van de camping naar allerlei bijzondere attracties. Bij Klompenmakerij Traas zie je hoe klompen op traditionele wijze worden gemaakt. Ga voor een frisse duik bij Zwembad Stelleplas of bezoek de korenmolen De Vijf Gebroeders.

Zin om de kinderen lekker te laten spelen en ook nog een hapje te eten? Dat kan op meerdere adressen: Speelboerderij Klok'Uus en Eeterij-Spelerij Vierlinden.

De exacte haltes, adressen en meer info vind je bij de woensdagroute online.

Strand Baarland

Donderdag: Oosterschelde - Westerschelde en terug

Op donderdag kun je met de bus naar het strand. Net voorbij Baarland ligt een klein strandje met strandpaviljoen en fantastisch uitzicht over het water naar Zeeuws-Vlaanderen. Ook bij Wemeldinge ligt aan de rand van het dorp een mooi strandje waar je lekker kunt zwemmen en zandkastelen bouwen.

Ook onderweg: een prachtig natuurgebied bij de Zwaakse Weel, mosseldorp Yerseke , attracties waar de kinderen lekker kunnen spelen (Stoomtrein Goes-Borsele en Berkenhof’s Tropical Zoo) en de bijzondere theetuin Seqouiahof in Vlake. 

De exacte haltes, adressen en meer info vind je bij de donderdagroute online.

Oesterputten Yerseke

Zaterdag: Wemeldinge - Goes - Kapelle – Yerseke

Zin in een culinair uitstapje? Rijd dan naar Yerseke om langs de Oesterputten te wandelen en mosselen te proeven.

Tijdens de zaterdagroute kom je Zeeuwse producten tegen. Je kunt bloemen plukken in Pluktuin Bloemenzee en je kunt allerlei streekproducten kopen in Landwinkel de Plantage. Ook leuk, een bezoek aan de bijzondere theetuin Seqouiahof in Vlake. 

De exacte haltes, adressen en meer info vind je bij de zaterdagroute online.

Zomerbus bij de Kaasboerderij

Uit eten met de zomerbus

Laat je naar een heerlijke lunch of diner vervoeren met de Zomerbus en geniet onderweg natuurlijk ook van de geweldige sightseeing tour. Meerdere restaurants op de routes bieden heerlijke menu’s aan waarvan je kunt genieten in de tijd tussen twee busstops. Je kunt lekker ontspannen eten zonder steeds op de klok te kijken. Die bus haal je met gemak. Je kunt onder andere terecht bij Speelboerderij Klok'Uus, Strandbrasserie De Landing, Eeterij-spelerij Vierlinden (lunch) en De Viskêête